ΑΘΗΝΑ | Πάντειο, Σχόλιο για τη γενική συνέλευση και το κοινό πλαίσιο ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-ΔΙΚΤΥΟ (ΣΥΡΙΖΑ)

Πραγματοποιήθηκε χθές (9/11) γενική συνέλευση στο ΦΣ Παντείου με αφορμή τον ηρωικό αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και τα 50 χρόνια απ` την εξέγερση του πολυτεχνείου. 
Δυστυχώς η συζήτηση δεν επικεντρώθηκε στα πραγματικά επίδικα που ανέδειξε η εξέγερση του Νοέμβρη, την πάλη ενάντια στην εξάρτηση και τον αγώνα για ψωμί παιδεία ελευθερία λαοκρατία. Αντίθετα παρακολουθήσαμε μια διαδικασία εκφυλισμένη που επικεντρώθηκε στο ποιο είναι το σωστό κάλεσμα για την συγκέντρωση του πολυτεχνείου. Μια διαδικασία στην οποία ΚΝΕ και ΕΑΑΚ προσπαθούσαν εκατέρωθεν να την καπελώσουν, προσπάθεια που έφτασε μέχρι και στο να διακόπτονται οι δυνάμεις που μιλούσαν και να γίνονται εμβόλιμα τοποθετήσεις απο μέλη άλλων συλλόγων που είχαν πάρει απόφαση είτε με πλαίσιο ΚΝΕ είτε με πλαίσιο ΕΑΑΚ και τραμπουκισμούς αναμέσα σε μέλη των ΕΑΑΚ και της ΚΝΕ. Από την αρχή της συνέλευσης οι δυνάμεις της ρεφορμιστικής αριστεράς ''έπαιζαν'' με την απαρτία, προκειμένου να ''βγάλουν'' τη συνέλευση (απόφαση πάρθηκε με 275 άτομα ενώ η απαρτία είναι 380). Ωστόσο αυτό στο οποίο θέλουμε να σταθούμε είναι οι ακραίοι καιροσκοπισμοί που έκαναν οι δυνάμεις των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ. Τόσο στη διάρκεια της συνέλευσης όσο και της ψήφισης των πλαισίων πρότειναν μέχρι και στο Δίκτυο (την παράταξη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα πανεπιστήμια) να συμμετάσχουν σε κοινό πλαίσιο, πράγμα που το Δίκτυο δέχθηκε. 
Ας ξεκινήσουμε απ τα βασικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ!
Μάλλον πρέπει να θυμίσουμε στην ΑΡΕΝ και τα ΕΑΑΚ πως και ο σύριζα υπήρξε κυβέρνηση, πως και ο σύριζα ψήφισε μνημόνια και αντιλαϊκούς νόμους. Να τους θυμίσουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε κοινές συνόδους με το κράτος του Ισραήλ και υπέγραψε με τον τρόπο του και αυτός την σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Δυστυχώς για τις δυνάμεις αυτές είναι πιο σημαντική η καταγραφή τους στη γενική συνέλευση από την ίδια τη συζήτηση και τη πολιτική αντιπαράθεση. Επιπλέον με τη στάση τους αυτή ΕΑΑΚ και ΑΡΕΝ (η οποία παλιότερα είχε και οργανωτική σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ) έμμεσα στηρίζουν και την προπαγάνδα του συστήματος και την προσπάθειά του να περάσει στον κόσμο ότι στο πολυτεχνείο είμαστε όλοι μαζί, ότι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και πολιτικές αντιπαραθέσεις εντός του και οτι σε αυτό χωράνε όλοι.
Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να βγει ξανά ο λαός και η νεολαία στο δρόμο. Να τιμήσει την εξέγερση του Νοέμβρη και να μαζικοποιησεί τον τριήμερο εορτασμό και την μεγάλη αντιφασιστική αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στις 17 του Νοέμβρη, τόσο κόντρα στους καιροσκοπισμούς των ΕΑΑΚ και της ΑΡΕΝ όσο και την επιλογή του ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΠΚΣ να διασπά τις διαδηλώσεις, κόντρα στον εκφυλισμό των συλλογικών διαδικασιών του Φοιτητικού συλλόγου και του κινήματος.