ΒΟΛΟΣ | Ανταπόκριση από την πορεία καταγγελίας της επίθεσης της αστυνομίας στη Νομική του ΔΠΘ

Με καλή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η πορεία καταγγελίας της επίθεσης της αστυνομίας στη κατάληψη της Νομικής του ΔΠΘ στην Κομοτηνή. Πλαισιώθηκε από καλέσματα και αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων και αρκετούς/τες φοιτητές και φοιτήτριες που ανταποκρίθηκαν στο έκτακτο κάλεσμα, κατανοώντας την αναγκαιότητα απάντησης στις επιθέσεις των δυνάμεων καταστολής τόσο στην κατάληψη της Νομικής του ΔΠΘ όσο και στην Πρυτανεία του ΑΠΘ και τις διαδηλώσεις της Αθήνας.

Η συγκέντρωση καλέστηκε με πρωτοβουλία αριστερών σχημάτων στις σχολές (μεταξύ τους και οι Αγωνιστικές Κινήσεις) και ζυμώθηκε μέσα στις διαδικασίες των σημερινών Γενικών Συνελεύσεων, από τις οποίες για ακόμα μία φορά υπερψηφίστηκε η συνέχιση του αγώνα με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις. Στην πορεία συμμετείχαν με πανό οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχ/κης και ΗΜΜΥ, αλλά και Φ.Σ. του Θόλου που συνεχίζουν για ακόμα μία εβδομάδα την κατάληψη του κεντρικού συγκροτήματος σχολών του ΠΘ. Μεγάλη ανταπόκριση είχαν σχήματα του α/α χώρου, τα οποία συσπείρωσαν το πανό της αναρχικής φοιτητικής συνέλευσης ΤΕΡΜΙΝΟ. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις παρέμβηκαν με συνθήματα και παλμό μέσα από τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, κρεμώντας το πανό τους στον κατειλημμένο Θόλο, και μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωσή τους στον κόσμο της πόλης που παρακολουθούσε την διαδήλωση.

Απερίγραπτη ήταν η στάση σχημάτων της κυρίαρχης Αριστεράς (ΠΚΣ και κομματιών των ΕΑΑΚ) που – ενώ με συζήτηση εντός Γενικών Συνελεύσεων έβαλαν την στήριξη της διαδήλωσης στα «ενωτικά» πλαίσιά τους – συμμετείχαν στην πορεία… διά αντιπροσώπων.

Η πίεση της κυβέρνησης μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα της σπουδάζουσας νεολαίας ενάντια στο αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γίνεται ξεκάθαρη από τις ασταμάτητες προσπάθειες που κάνει για να ανακόψει την δυναμική των φοιτητικών κινητοποιήσεων. Από την λασπολογία στα ΜΜΕ και την εκκίνηση του κρατικού μηχανισμού της ΔΑΠ, της ΠΑΣΠ και διαφόρων «ανεξάρτητων» μέσα στις σχολές, έως την απευθείας επίθεση της αστυνομίας σε φοιτητικές καταλήψεις και πολλά ακόμα τεχνάσματα, η κρατική καταστολή ενάντια στις μαζικές συνελεύσεις, τις πολυήμερες καταλήψεις και τις δυναμικές διαδηλώσεις δεν περάνει! Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουμε την πάλη μας μέχρι να αποσυρθεί το ν/σ για ιδιωτικά πανεπιστήμια και την διάλυση της δημόσιας-δωρεάν παιδείας!