ΒΟΛΟΣ | Όλοι/ες στην αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση, το Σάββατο 13/5, ώρα 13:00, από τη Πλ. Ελευθερίας

ΕΞΩ οι ΒΑΣΕΙΣ, το ΝΑΤΟ και οι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ
Να ενισχύσουμε την αντιιμπεριαλιστική-αντιπολεμική πάλη

Συνεχίζεται και αναβαθμίζεται η εμπλοκή της χώρας στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, εξορμήσεις και πολεμικές συγκρούσεις των ιμπεριαλιστών. Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις –αλλά και η επόμενηέχουν μετατρέψει τη χώρα σε μία απέραντη ενεργή βάση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών, από την οποία τροφοδοτούνται μία σειρά πολεμικά μέτωπα όπως αυτό της Ουκρανίας. Τα ντόπια αστικά αφεντικά ξεπουλάνε γη, αέρα και νερό στους φονιάδες των λαών και την ΕΕ, αλυσοδένοντας την χώρα στις απαιτήσεις και τις επικίνδυνες πολιτικές των ιμπεριαλιστών. Η πολιτική της εξάρτησης ονομάζεται «αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας» στην περιοχή των Βαλκανίων και της Αν. Μεσογείου και στην βάση του άδικου και αντιδραστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού στο Αιγαίο.

Πάνω από ένα χρόνο από την έναρξη του πολέμου στο έδαφος της Ουκρανίας, ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Δύσης και Ρωσίας κλιμακώνεται. Η Ουκρανία είναι πλέον μία ισοπεδωμένη χώρα με ένα λαό σφαγιασμένο, ο οποίος συνεχίζει να βιώνει τη βαρβαρότητα του αδιεξόδου που έχουν βρεθεί οι ιμπεριαλιστές: «Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να ηττηθούν και η Ρωσία δεν μπορεί να μην νικήσει». Οι κίνδυνοι για τους λαούς του κόσμου γιγαντώνονται, με πρόσφατο παράδειγμα την επίθεση με drones στο Κρεμλίνο αλλά και με τις συνεχείς απειλές από τα δύο στρατόπεδα για την χρήση του πυρηνικού τους οπλοστασίου.

Από την πρώτη μέρα του πολέμου, η στοχοποίηση της χώρας από την Ρωσία υπογραμμίστηκε. Άλλωστε, οι βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα έχουν αναδειχτεί ως πολύτιμα εργαλεία των Αμερικάνων στην τροφοδότηση εξοπλισμών του ουκρανικού στρατού. Με τη σειρά της, στη περιοχή της Θεσσαλίας, η αμερικανοΝΑΤΟϊκή παρουσία ενισχύεται ενώ τα πολεμικά σιδερικά συσσωρεύονται σε Στεφανοβίκειο, Βόλο, Λάρισα. Σε κάθε περίπτωση γενίκευσης του πολέμου στην Ουκρανία, η περιοχή μας θα αποτελέσει έναν από τους πρώτους στόχους των όπλων του αντιπάλου των ΗΠΑ!

Σε αυτό το επικίνδυνο πλαίσιο για τη νεολαία, το λαό και την εργατιά της χώρας αλλά και τους λαούς του κόσμου, η αντιπολεμική-αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι ανάγκη να ενισχυθεί. Οι αγώνες ενάντια στο σύστημα της φτώχειας, της εργασιακής βαρβαρότητας και της καταπίεσης, δεν μπορούν να είναι χωριστοί από την πάλη ενάντια στον πόλεμο και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Κόντρα στην εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, να ενισχύσουμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη και φιλία των λαών.

  • Έξω οι ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσία από την Ουκρανία!
  • Έξω οι βάσεις, το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι από την Ελλάδα! Έξω απ’ την ΕΕ!
  • Απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο! Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στα πολεμικά σχέδια!
  • Η αλληλεγγύη – το όπλο των λαών! Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών.