ΒΟΛΟΣ | Αρχιτεκτονική: Υπερασπιζόμαστε τους ανοιχτούς και ζωντανούς χώρους για όλη τη νεολαία!

Καταγγέλλουμε την επέμβαση της διοίκησης του τμήματος αρχιτεκτονικής και το κλείδωμα ανοιχτού χώρου της σχολής ώστε να μην χρησιμοποιηθεί από την Πολιτιστική Ομάδα Πανεπιστημίου (ΠΟΠ) ως σημείο κοινωνικής-πολιτιστικής-πολιτικής συναναστροφής της φοιτητικής νεολαίας τόσο της Αρχιτεκτονικής όσο και του υπόλοιπου Πολυτεχνείου Βόλου.

Με πρόφαση το στράτσο «Στέκι ΠΟΠ» που κολλήθηκε στην είσοδο του – έως τώρα άχρηστου και αχρησιμοποίητου – διαδρόμου, η διοίκηση συνέχισε την ολομέτωπη πολιτική «αποστείρωσης» της σχολής. Μία πολιτική η οποία έως τώρα στόχευε τα πολιτικοσυνδικαλιστικά σχήματα της Αριστεράς που παρεμβαίνουν στον Φοιτητικό Σύλλογο, με την συστηματική καταστροφή αφισών, ανακοινώσεων και προκηρύξεων από τις διοικήσεις του ΠΘ. Μία πολιτική που εντάσσεται στην πολιτική της φασιστικοποίησης κάθε πτυχής της δημόσιας και πολιτικής ζωής του λαού και της νεολαίας. Εδώ και χρόνια το σύστημα προωθεί το τσάκισμα του Ασύλου ώστε να χτυπήσει το δικαίωμα της νεολαίας να έχει – ανεξάρτητη από το κράτος και τους μηχανισμούς του – πολιτική και πολιτιστική δράση, να έχει συλλογικές διαδικασίες που θα μπορούν να μετατραπούν σε οργάνωση, αντίσταση, αγώνα!

Τα αστικά ιδεολογήματα για «πανεπιστήμια κύρους», «χώρους ακαδημαϊκότητας» και «Άσυλο ανομίας» με τα οποία βομβαρδιζόμαστε καθημερινά, δεν θα περάσουν. Υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές-πολιτιστικές ελευθερίες της σπουδάζουσας νεολαίας. Κάτω τα χέρια από τις δημοκρατικές ελευθερίες μας! Κάτω τα χέρια από το Άσυλο!

*εικόνες από το αρχείο της ΠΟΠ και των Αγωνιστικών Κινήσεων Βόλου