ΑΘΗΝΑ | ΠΑΠΕΙ: Το Πανεπιστήμιο Πειραιά μας εύχεται ευτυχισμένο νέο μεσαίωνα

Την Κυριακή 26/1 το Πανεπιστήμιο Πειραιά και ο πρύτανης κ. Κότιος διοργάνωσε μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ εκδήλωση με θέμα τα “προβλήματα της παιδείας σήμερα” με ομιλητή το καθηγητή του Παντείου κ. Χρήστο Γιανναρά. Τη στιγμή λοιπόν που το υπουργείο Παιδείας εξαπολύει επίθεση στα δικαιώματα μας, με το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση και χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, με το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν για τις διαγραφές αλλά και το χτύπημα στα δημοκρατικά δικαιώματα με την κατάργηση του λαϊκού ασύλου και τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες το πανεπιστήμιο μας επέλεξε να πραγματοποιήσει μια τέτοιου είδους εκδήλωση. Μάλιστα με τη συμμετοχή από την μια του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ που έχει εκφράσει τις σκοταδιστικές και αντί επιστημονικές του απόψεις, συγκεκριμένα ουκ ολίγες φορές έχει τοποθετηθεί με ρατσιστικό, σεξιστικό, ομοφοβικό και αντισημιτικό τρόπο φτάνοντας μέχρι και σε συνεργασία με το φασιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή το 2012 για να μηνύσει ένα θεατρικό, από την άλλη και ο κ. Χρήστος Γιανναράς δεν πάει πίσω καθώς και αυτός με την σειρά του σε άρθρα του έχει προσπαθήσει να ξεπλύνει διάφορες εκφάνσεις της ακροδεξιάς ενώ σε πρόσφατο άρθρο του για το άσυλο και τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ εξαπέλυσε λάσπες και ψέματα εναντίον των φοιτητών που δέχτηκαν την αστυνομική βία και καταστολή για να δικαιολογήσει την καταπάτηση ασύλου και την κρατική τρομοκρατία.

Από ότι φαίνεται για αυτούς τα προβλήματα στην παιδεία είναι το άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα και αισθήματα των φοιτητών που δεν τους αφήνει να χύσουν το σκοταδιστικό τους δηλητήριο καθώς επίσης και το πως θα εφαρμόσουν τα νομοσχέδια που που διαλύουν τα φοιτητικά δικαιώματα χωρίς αντιδράσεις. Για εμάς από την άλλη τα προβλήματα είναι ακριβώς τα αντίθετα καθώς επίσης το πως θα απαντήσουμε την εντατικοποίηση και την καθηγητική αυθαιρεσία που βιώνουμε και μέσα στην εξεταστική.

Οι μόνοι που έχουν το δικαίωμα και τον τρόπο να λύσουν τα ουσιαστικά προβλήματα στην παιδεία είναι οι φοιτητές γιατί δεν  υπάρχεικάποιος που μπορεί να κρίνει καλύτερα από εμάς, αν μας ταιριάζει αυτό που βιώνουμε στις σχολές, αν αντέχουμε στους εξαντλητικούς ρυθμούς σπουδών και το άγχος των διαγραφών πάνω από τα κεφάλια μας. Μέσω των συνελεύσεων μας λοιπόν και των διαδικασιών του φοιτητικού κινήματος, που οι καθηγητές και το σύστημα κατασυκοφαντούν καθημερινά, να βαδίσουμε στο δρόμο του αγώνα για να ανατρέψουμε το νόμο πλαίσιο ,και το νόμο Γαβρόγλου, να υπερασπιστούμε το λαϊκό άσυλο και τους αγώνες και να παλέψουμε για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό.