ΒΟΛΟΣ| Ανταπόκριση από τη διαδήλωση ενάντια στο νόμο Κεραμέως (10/3)

Με πολύ καλή μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η σημερινή διαδήλωση και στην πόλη του Βόλου. Περίπου 500 μαθητές και φοιτητές συσπείρωσαν τα καλέσματα και με δυναμισμό κατήγγειλαν τα χθεσινά γεγονότα στην Νέα Σμύρνη και την ωμή κρατική τρομοκρατία, το γεγονός ότι εδώ και 1 χρόνο η Κυβέρνηση της ΝΔ δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας του λαού, και εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις διατάξεις του νόμου Κεραμέως. Θετικό είναι το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι φοιτητές στρέφονται στην κατεύθυνση της ανατροπής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, απορρίπτοντας την συνθηματολογία του «να μείνει στα χαρτιά».

Με πανό συμμετείχαν οι ΦΣ Πολιτικών Μηχανικών, οι ΦΣ Μηχανολόγων, Γεωπονίας και Ιχθυολογίας, φοιτητές/τριες Παιδαγωγικού, δύο μπλοκ μαθητών/τριών Βόλου, η Πρωτοβουλία Αγώνα Μαθητών-Φοιτητών, και το ΣΕΚ. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις μοίρασαν πλατιά την ανακοίνωσή τους. Πολύ ενθαρρυντικά αποτέλεσαν τα θετικά χειροκροτήματα του λαού που παρακολουθούσε την κινητοποίηση, εκφράζοντας και την στήριξή του στον αγώνα της νεολαίας.

Απαιτητική ανάγκη είναι η μαζικοποίηση των Γενικών Συνελεύσεων σε κάθε σχολή και σχολείο που βρίσκεται η νεολαία. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και οι συλλογικές διαδικασίες αποτελούν το μεγαλύτερο όπλο πάλης των φοιτητών και μέσα σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να ανασυγκροτηθούν, ώστε να μπουν σταθερές βάσεις για την συνέχιση του αγώνα μέχρι την οριστική ανατροπή του νόμου Κεραμέως.

*αξίζει να γίνει ένα σχόλιο για τα τρία καλέσματα (12:00, 12:30 και 13:00) που υπήρχαν για την σημερινή κινητοποίηση. Την στιγμή που ο συγκεντρωμένος κόσμος των 12:00 έβγαιναν στον δρόμο στις 13:05, εκείνοι που είχαν ενημερωθεί για τις 13:00 με το ζόρι κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο εκκίνησης της διαδήλωσης και να συμμετάσχουν στην πορεία. Κατά πόσο βοηθάνε στην συσπείρωση και την μαζικότητα μίας διαδήλωσης τα τρία διαφορετικά καλέσματα από «Φοιτητικούς Συλλόγους» που μάλιστα δεν καταφέρνουν να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις;

*επίσης αξίζει να σχολιαστεί ότι αυτή αποτέλεσε την δεύτερη φορά που υπήρξαν διαφορετικά καλέσματα για την ίδια διαδήλωση και από το ίδιο σημείο… Ευτυχώς (!!!) και τις δύο φορές, η μαζική συμμετοχή και διαρκή προσέλευση φοιτητών στις κινητοποιήσεις επέβαλαν στους εμπνευστές (ΕΑΑΚ και ΚΝΕ) των διπλών και τριπλών καλεσμάτων μία κοινή συγκέντρωση και πορεία.