Αθήνα: διαδήλωση εκατοντάδων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Το απόγευμα της Παρασκευής πολλές εκατοντάδες φοιτητές βγήκαν στους δρόμους της Αθήνας για την υπεράσπιση του Ασύλου. Η κεντρική αυτή διαδήλωση ήρθε ως μεγάλη ανάγκη, αφού δεν είχε πραγματοποιηθεί φοιτητική διαδήλωση τους τελευταίους δύο και πάνω μήνες.

Τα απανωτά περιστατικά εισβολής ΜΑΤ στο ΑΠΘ προσπαθούν να χτίσουν κλίμα για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, λίγες μέρες πριν τις φοιτητικές εκλογές. Η ανάγκη ενεργοποίησης των Συλλόγων είναι παραπάνω από εμφανής, ώστε να δοθεί απάντηση στην επίθεση του συστήματος.

Δυστυχώς η κυρίαρχη ρεφορμιστική αριστερά (ΚΝΕ-ΕΑΑΚ) κάθε άλλο παρά τέτοια διάθεση έχει. Είναι χαρακτηριστικές οι αφίσες με συνθήματα "17 Μαΐου μπαίνει η πανεπιστημιακή αστυνομία, 18 ψηφίστε εμάς. Αναδεικνύεται όλος ο εκλογικός κρετινισμός και η αδιαφορία τους για το βασικό πολιτικό επίδικο: την κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Εξάλλου, εδώ και ένα χρόνο η γραμμή της μη εφαρμογής του νόμου έχει οδηγήσει τους Συλλόγους σε παροπλισμό.

Παρ' όλα αυτά, είναι αναγκαία η μαζική συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές και η ενίσχυση της κατεύθυνσης αντίστασης και διεκδίκησης. Η επόμενη μέρα των φοιτητικών εκλογών πρέπει να βρει τους Συλλόγους έτοιμους να δώσουν απαντήσεις σε όλο το φάσμα της επίθεσης.