Αθήνα: διαδήλωση υπεράσπισης του Ασύλου την Παρασκευή 13/5, 17:00 στα Προπύλαια

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ - ΚΑΤΩ Ο Ν. ΚΕΡΑΜΕΩΣ-ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ (Ν.4777)

 

Τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν αρκετές αναφορές στα αστικά μέσα πως δρομολογείται η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας(ΟΠΠΙ) στις σχολές. Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά για τις 17 Μαΐου, ημερομηνία καθόλου τυχαία, καθώς στις 18 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά οι φοιτητικές εκλογές των συλλόγων. Η κυβέρνηση με αυτή της την κίνηση, θέλει να δημιουργήσει ένα κλίμα τρομοκρατίας την ημέρα των εκλογών και να καθιερώσει με την ΟΠΠΙ την νέα πραγματικότητα στις σχολές, νααφαιρέσει κάθε έννοια ασύλου από τις συνειδήσεις των φοιτητών, να στρώσει το έδαφος για την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4777 και του νέου νόμου-πλαίσιο που έρχεται στα πανεπιστήμια.Η προσπάθεια από μεριάς κυβέρνησης και Υπουργείου να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών δεν είναι τωρινό συμβάν. Ας μην ξεχνάμε τα ενιαία ψηφοδέλτια και την ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, την απαγόρευση αφισοκόλλησης και την ένταση της φασιστικοποίησης μέσα στα πανεπιστήμια. Το κράτος δεν έχει καμία δουλειά στις διαδικασίες και στα όργανα των φοιτητών!

 

Αυτή η προσπάθεια έρχεται να συνδεθεί με τις αλλεπάλληλες εισβολές της αστυνομίας στο ΑΠΘ τις ημέρες του Πάσχα, αλλά και αυτή τ βδομάδα. Η καταπάτηση του ασύλου δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη! 

 

Ο ρόλος της αστυνομίας στις σχολές είναι ένας! Να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, να σιγουρέψει πως οι διατάξεις των νόμων θα εφαρμοστούν, πως η κατεύθυνση των ταξικών φραγμών και της εντατικοποίησης θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. Ο Ν.4777 που φέρνει την αστυνομία στις σχολές, ανοίγει τον δρόμο για πειθαρχικά και διαγραφές,  πετάει χιλιάδες μαθητές και φοιτητές εκτός τριτοβάθμιας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα όρια φοίτησης (ν+ν1/2), δείχνει τις προθέσεις του συστήματος και της κυβέρνησης για τα αποστειρωμένα πανεπιστήμια των λίγων και εκλεκτών.

 

Οι φοιτητές, μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, πρέπει να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει, με μόνη πραγματική διέξοδο την ανατροπή του νόμου. Οι σύλλογοι αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των φοιτητικών αγώνων. Είναι οι γενικές συνελεύσεις και οι διαδικασίες τους που μπορούν να δώσουν απαντήσεις και πρέπει να τους υπερασπιστούμε, δεν τους χαρίζουμε!Στηρίζουμε τις εκλογές της 18ης Μαΐου, δυναμώνουμε τους συλλόγους μας και ενισχύουμε τις φωνές που αντιστέκονται στην άγρια επίθεση που διεξάγεται ενάντια στα δικαιώματά μας στις σπουδές. Κόντρα σε λογικές του μικρότερου κακού, κόντρα στην συνδιοίκηση!