ΑΘΗΝΑ| Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! Όλοι αύριο 12.00 στα Προπύλαια

Όλοι αύριο 12.00 στα Προπύλαια!

Καταγγέλλουμε άλλη μία επίθεση της αστυνομίας στους χώρους ασύλου. Από το πρωί αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει τη νομική, έχουν προχωρήσει σε ρίψη χημικών, σε προσαγωγές και συλλήψεις και μέσα στον χώρο της σχολής και στους χώρους γύρω από αυτή. Δυνάμεις των ΜΑΤ παράλληλα προχώρησαν σε ρίψη χημικών και δακρυγόνων μέσα στο προαύλιο της ΑΣΟΕΕ. Αφορμή των αστυνομικών επιθέσεων η κατάληψη στη νομική την οποία ανακοίνωσε χτες βράδυ χωρίς καμία κάλυψη του μαζικού κινήματος ο χώρος της αναρχοαυτονομίας.


Η σειρά χτυπημάτων στο άσυλο, η προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας δείχνουν την προσπάθεια του συστήματος να τρομοκρατήσει τους φοιτητές, να τους απομακρύνει από τη συλλογική και οργανωμένη πάλη. Με την καταστολή το σύστημα θέλει να κάνει τους φοιτητές να εμπεδώσουν την ταξική παιδεία και τις αντιλαϊκές πολιτικές. Θέλει να μετατρέψει τους φοιτητές σε ρομποτάκια που θα πειθαρχούν και θα υποτάσσονται.


Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικά έχουν κάνει ξεκάθαρες τις διαθέσεις τους. Αυτό δείχνουν τα επιδόματα στην αστυνομία (στα οποία συναινεί όχι μόνο η ΝΔ). Συγχαίρουν και επιβραβεύουν τους δολοφόνους παιδιών. Επιβραβεύουν αυτούς που τσακίζουν διαδηλώσεις, που ανοίγουν κεφάλια.


Θέλουν να τσακίσουν κάθε δημοκρατικό δικαιώμα και ελευθερία του λαού και της νεολαίας. Η πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής είναι υπεύθυνη για τη δολοφονία 16χρονου ρομά. Η σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος είναι υπεύθυνη για τον θάνατο 11χρονου μαθητή μέσα στο σχολείο του.


Σε όλα αυτά δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι. Δεν πρέπει να σιωπήσουμε. Πρέπει να παλέψουμε συλλογικά και οργανωμένα ενάντια στις πολιτικές τους. Συλλογικά και οργανωμένα πρέπει να δώσουμε τις απαντήσεις μας. Μέσα από γενικές συνελεύσεις και διαδηλώσεις να αντισταθούμε στη σάπια πολιτκή του συστήματος.


• ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
• ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
• ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΔΟΥΛΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ