ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από τη φοιτητική διαδήλωση στις 2/6

Ολοκληρώθηκε με κάποια μαζικότητα η χθεσινή φοιτητική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας. Φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία που το σύστημα ετοιμάζεται να εγκαταστήσει στα πανεπιστήμια, καταγγέλλοντας τη βία και την αστυνοκρατία στο ΑΠΘ όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις με διακριτό μπλοκ συμμετείχαν στη διαδήλωση φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στο νόμο 4777 (Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη) και τον νέο νόμο πλαίσιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Κατήγγειλαν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, που φέρνει την αστυνομία στα πανεπιστήμια και καταργεί το άσυλο.

Οι φοιτητές πρέπει να απαντήσουμε στην ομοβροντία επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Αυτό γίνεται μόνο συλλογικά και οργανωμένα. Μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις αγώνα και να διαδηλώσουμε μαζικά ενάντια στην πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματά μας. Πρέπει να ακολουθήσουν επόμενες φοιτητικές διαδηλώσεις ακόμα πιο μαζικές. Μόνο με αυτό τον τρόπο μπορεί να μπει φραγμός στην επίθεση του συστήματος.