ΑΘΗΝΑ| Ανταπόκριση από το μαθητικό συλλαλητήριο (24/10/2022)

Με μαζική συμμετοχή μαθητών και φοιτητων πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα μαθητικό συλλαλητήριο. Για πάνω από μια ώρα οι μαθητές και οι φοιτητές φώναξαν ενάντια στους νόμους Κεραμέως την ΕΒΕ και την τράπεζα θεμάτων. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συμμετείχαμε και συγκρότησαμε ένα μαζικό μπλοκ φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην καταστολή και τους ταξικούς φραγμούς.

Προκλητική ήταν η παρουσία των δυνάμεων καταστολής στην συγκέντρωση στα προπύλαια με σκοπό να μην αφήσουν τη συγκέντρωση να κατέβει στο δρόμο αλλά τελικά δε τα κατάφεραν και η διαδήλωση κατέβηκε στο δρόμο, πορεύτηκε μέχρι τη βουλή και επέστρεψε στα Προπύλαια.

Πρέπει να βγούμε μαζικά στο δρόμο για να ανατρέψουμε τους νόμους Κεραμέως και τους ταξικούς φραγμούς. Μόνο με μαζικούς αγώνες και οργάνωση μέσα απο τα συλλογικά μας όργανα 5μελη-15μελη οι μαθητές και τους φοιτητικούς συλλόγους οι φοιτητές πρέπει οργανωμένα να ανατρέψουμε την πολιτική της φτώχειας της καταστολής και των ταξικών φραγμων. Ενάντια σε εκλογικές αυταπάτες και λογικές εκτόνωσης.

Καθόλου προωθητικη δε θεωρούμε την επιλογή της ΚΝΕ (που κατά βάση καθόρισε τον τόνο της διαδήλωσης) να φωνάζει κατά βάση απολίτικα έως και γηπεδικα σύνθηματα, πράγμα που δεν πολιτικοποιεί σε καμία περίπτωση τον αγώνα και δεν τον αφήνει να πάρει πραγματικά μαζικά χαρακτηριστικά. Είναι ενδεικτική της μη διάθεσης της να ξεδιπλωθεί κίνημα με τα απαραίτητα πολιτικά καύσιμα για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως και της αντιλαϊκής πολιτικής.

Παλεύουμε ενάντια στους νόμους Κεραμέως

  • Κάτω οι ταξικοί φραγμοί, η ΕΒΕ και η Τράπεζα θεμάτων
  • Κάτω η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλιωσης
  • Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία