ΑΘΗΝΑ| Διαδήλωση υπεράσπισης του Ασύλου Σάββατο 28/5, 5μμ, Προπύλαια

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ΑΠΘ είναι ενδεικτικές της εικόνας που θέλει να διαμορφώσει η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα στις σχολές. Οι απανωτές εισβολές των ΜΑΤ, η περιφορά της ασφάλειας στο ΑΠΘ, ο ξυλοδαρμός και οι δολοφονικές επιθέσεις σε βάρος φοιτητών, η παρουσία αύρας νερού δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.

Το σύστημα προχωράει τις επιχειρήσεις και τα χτυπήματα στο λαϊκό άσυλο αγώνων. Στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής το πολιτικό σκηνικό μετατοπίζεται όλο και δεξιότερα.

Το σύστημα θέλει ένα πανεπιστήμιο που δε θα χωράει καμία φωνή αντίστασης. Θέλει φοιτητές υποταγμένους με τα κεφάλια σκυμμένα. Με τον νόμο 4777 και τον νέο νόμο πλαίσιο θέλει να χτυπήσει την οργανωμένη πάλη των φοιτητών. Θέλει φοιτητές τρομοκρατημένους και πειθαρχημένους στην κυρίαρχη πολιτική, που τους πετάει έξω από τα πανεπιστήμια. Την πολιτική των ταξικών φραγμών και της εντατικοποίησης.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την εισβολή των μπάτσων στον χώρο που ζούμε και σπουδάζουμε. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να καταδικάσουμε με τους αγώνες μας την καταπάτηση του ασύλου. Να παλέψουμε ενάντια στην παιδεία των «λίγων και εκλεκτών», των ταξικών φραγμών και των αποκλεισμών. Της παιδείας που «απαιτούνται» τα ρόπαλα των ΜΑΤάδων για να μπορέσει να εφαρμοστεί!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡAΤΙΑ
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΠΙ
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 4777
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ