ΑΘΗΝΑ| Καταγγελία για την παραβίαση του χώρου των Αγωνιστικών Κινήσεων στο ΠΑΔΑ από αφίσες της ΠΚΣ

Για άλλη μια φορά ήρθαμε αντιμέτωποι με την προκλήτικη συμπεριφορά της ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, στον Σύλλογο Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού όπου παρεμβαίνουμε, βρίσκοντας ξανά το ταμπλό μας γεμάτο με αφίσες της ΠΚΣ. Η τακτική της εν λόγω δύναμης να γεμίζει τους χώρους του Συλλόγου με αφίσες της και να μην αφήνει χώρο, ή να αφήνει στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστο χώρο, σε άλλες δυνάμεις να εκφραστούν πολιτικά με τα δικά τους υλικά είναι γνωστή. Παρατηρούμε όμως ένα συγκεκριμένο «ενδιαφέρον» στο δικό μας ταμπλό στον διάδρομο της σχολής, καθώς σήμερα που είδαμε τις αφίσες της πάνω του, δεν είδαμε σε κανένα άλλο παραδίπλα την ίδια εικόνα. Χαρακτηριστικό είναι πως το ταμπλό του Bloco, της νεαολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν άθικτο, ενώ το ταμπλό των Αγωνιστικών Κινήσεων είχε πάνω 4 αφίσες της ΠΚΣ που έκρυβαν στοχευμένα τα υλικά μας.

Την ίδια συμπεριφορά αντιμετωπίσαμε και 2 εβδομάδες πριν τις εκλόγες όπου πάλι το ταμπλό μας ήταν γεμάτο με προεκλογικές αφίσες της ΠΚΣ. Μάλιστα όταν τους ζητήσαμε να τις κατεβασουν η αντίδραση τους ήταν "να τις κατεβάσουμε αύριο καλύτερα". Αντίστοιχη πρακτική και ανήμερα των φοιτητικών εκλογών όπου η ΠΚΣ είχε καλύψει όλο το ΠΑΔΑ με αφίσες της και σε χώρους άλλων δυνάμεων.

 

Τέτοια συμπεριφορά καμία θέση δεν έχει στους φοιτητικούς συλλόγους. Οι φοιτητικοί σύλλογοι δεν είναι τσιφλίκι καμίας ΠΚΣ και καμίας άλλης δύναμης. Πρακτικές σαν και αυτή στο ΠΑΔΑ έχουμε ξαναδεί και στο ΠΑΔΑ και σε πολλούς άλλους συλλόγους. Η πρώτη δύναμη πανελλαδικά στις φοιτητικές εκλογές έχει πολλές φορές αποδείξει, ότι με κάθε τρόπο και μέσο θα προσπαθεί να φιμώνει δυνάμεις που έχουν αναφορά στο φοιτητικό κίνημα και την ανασυγκρότηση των φοιτητικών συλλόγων.

Καταγγέλλουμε λοιπόν αυτή την ηγεμονίστικη συμπεριφορά της ΠΚΣ, και υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα κάθε προοδευτικής αριστερής δύναμης να μπορεί να παρεμβαίνει, να έχει χώρο, εμφάνιση και φωνή μέσα στους Συλλόγους, κόντρα στις λογικές αποσιώπησης και τραμπουκισμού.