ΑΘΗΝΑ| Καταγγελία για την περικύκλωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ

Καταγγέλλουμε την περικύκλωση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ από δυνάμεις της αστυνομίας σήμερα, Δευτέρα 13/3. Από νωρίς το πρωί, δεκάδες άνδρες των ΜΑΤ και ΟΠΚΕ έχουν κλείσει όλες τις εισόδους της Πρυτανείας. Στο χώρο γίνεται κατάληψη από φοιτητές και καλλιτέχνες του α/α χώρου.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό παραβίασης του Ασύλου, κατ' εφαρμογή των νόμων Κεραμέως. Πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και της νεολαίας, που βγαίνει κατά εκατοντάδες χιλιάδες στο δρόμο.

Τα κροκοδείλια δάκρυα και οι υποκριτικές συγγνώμες της κυβέρνησης δεν φτάνουν για να κατευνάσουν τη λαϊκή οργή. Για άλλη μια φορά επιστρατεύεται η καταστολή.

Το έγκλημα στα Τέμπη ήταν η αφορμή για να ξεσπάσει η συσσωρευμένη αγανάκτηση του λαού. Η ακρίβεια, η ανεργία, η διάλυση της περίθαλψης, οι ταξικοί φραγμοί στην εκπαίδευση, οι καθημερινοί θάνατοι στα εργασιακά κάτεργα αποδεικνύουν καθημερινά ότι το σύστημα δε λογαριάζει ζωές και δικαιώματα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις και τις απεργιακές διαδηλώσεις της Πέμπτης. Να παλέψουμε για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως και συνολικά της εγκληματικής πολιτικής του κεφαλαίου, των ιμπεριαλιστών και των κυβερνήσεών τους.

  • Έξω από τις σχολές η αστυνομία!
  • Κάτω ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!
  • Κάτω τα χέρια από το Λαϊκό Άσυλο Αγώνων!
  • Κάτω η δολοφονική πολιτική του συστήματος!