ΑΘΗΝΑ| Καταγγελία για την τέταρτη συνεχόμενη μέρα lock out στη σχολή ΝΟΠΕ

Καταγγέλουμε την επιβολή lock out για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα στη σχολή ΝΟΠΕ.

Έπειτα από μία ακόμη μαζική απεργία που πραγματοποιήθηκε και την άγρια καταστολή που υπέστη η πορεία, η πρυτανεία της σχολής ΝΟΠΕ σε συνεννόηση με την κυβέρνηση συνεχίζουν να κρατάνε την σχολή κλειστή. Αυτή η κίνηση έρχεται σε συνέχεια του τριήμερου lock out που επέβαλαν και του άγριου ξυλοδαρμού διαδηλωτών που κατήγγειλαν το έγκλημα στα Τέμπη και την δολοφονική πολιτική αυτού του συστήματος. Δεν θέλουν οι φοιτητές να μπουν στις σχολές τους και τους φοιτητικούς τους συλλόγους για να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια σε αυτό το σύστημα που μας δολοφονεί. Φοβούνται την απάντηση που πρόκειται να δώσουν και πως θα κατέβουν για μία ακόμη φορά μαζικά στο δρόμο. Γι΄αυτό, καθηγητές, Πρυτανεία και κυβέρνηση κάνουν τα πάντα για να το αποτρέψουν. Σε αυτή την κατεύθυνση χρησιμοποιείται για άλλη μια φορά και η τηλε-“εκπαίδευση”.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να έρθουν κανονικά στη σχολή. Να υπερασπιστούμε στην πράξη το λαϊκό άσυλο, το δικαίωμά μας να συζητήσουμε και να οργανώσουμε την πάλη μας ενάντια σε ένα σύστημα που θέλει τον λαό και νεολαία αναλώσιμους χωρίς δικαίωμα σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες. Το λόγο για το άσυλο τον έχουμε εμείς και όχι οι πρυτάνεις, τα ΜΑΤ και οι εισαγγελείς. Εμείς δηλαδή που πληττόμαστε καθημερινά, με αποτέλεσμα να αμφισβητείται και το δικαίωμά μας στη ζωή.

Δεν πρέπει να περάσει η τρομοκρατία και οι προσπάθειες κατευνασμού της δίκαιης λαϊκής οργής και του αγώνα που έχει ξεκινήσει αυτές τις μέρες. Αντίθετα, οι φοιτητές πρέπει να συνεχίσουν την πάλη τους και να συζητήσουν στις γενικές τους συνελεύσεις για το έγκλημα στα Τέμπη αλλά και γενικότερα για τα δικαιώματά τους.

Όλοι σήμερα στη σχολή για να καταγγείλουμε την κατάφορη καταπάτηση του Ασύλου και να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη συνέλευση και τη διαδήλωση.

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο
  • Κάτω οι νόμοι Κεραμέως
  • Κανένα τηλεμάθημα όσο είναι κλειστή η σχολή