ΑΘΗΝΑ| Μαζική η πρωινή διαδήλωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Εκατοντάδες μαθητών και φοιτητών βγήκαν στο δρόμο το πρωί της 6ης Δεκέμβρη για να τιμήσουν τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, που δολοφονήθηκε στις 6 Δεκέμβρη του '08 απο τον ειδικό φρουρό της αστυνομίας Κορκονέα. Μαθητές και φοιτητές διαδήλωσαν ενάντια στην φασιστικοποίηση, την τρομοκρατία και την καταστολή.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η Μαθητική Αντίσταση συμμετείχαμε στη διαδήλωση και συγκροτήσαμε ένα μπλοκ που φώναζε συνθήματα ενάντια στην καταστολή και την αστυνομοκρατία.

Είναι αναγκαίο οι διαδηλώσεις να συνεχιστούν και να μαζικοποιηθούν ακόμη περισσότερο, καθώς και να ενισχυθούν και οι συλλογικές διαδικασίες των ΦΣ και των 5μελων και 15μελων. Μόνο έτσι θα ανατρέψουμε τις πολιτικές της φτώχειας, της εξαθλίωσης και των ταξικών φραγμών και θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας.

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία της αστυνομίας, η οποία είχε περικυκλώσει την πορεία σε όλη τη διάρκειά της κάνοντας ξεκάθαρο το ρόλο των δυνάμεων καταστολής.

Εκφυλιστικές θεωρούμε επίσης τις διαμάχες ανάμεσα στις δυνάμεις των ΕΑΑΚ για το ποιος θα κυριαρχήσει στις πρώτες αλυσίδες των φοιτητικών μπλοκ. Τέτοιες πρακτικές δεν βοηθούν καθόλου την ανάπτυξη του κινήματος και δεν έχουν καμία σχέση με τον πραγματικό χαρακτήρα της Αριστεράς.

Μ' αγώνες τιμάμε τη μνήμη του Αλέξη!