ΑΘΗΝΑ | ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ

Να καταγγείλουμε το λοκ άουτ και την κρατική τρομοκρατία και την καταστολή
Καταγγέλλουμε το χτύπημα στο Άσυλο που διεξάγεται από χθες στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και τη Νομική Σχολή. Συγκεκριμένα, από χθες το πρωί αστυνομικές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Πρυτανεία, με αφορμή κατάληψη που γίνεται από φοιτητές και καλλιτέχνες. Σαν να μην έφτανε αυτό, η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και η Κοσμητεία της Ο.Π.Ε. προχωρούν σε τριήμερο lock out (14-16/3) στο κτήριο της Νομικής.
Τα περιστατικά αυτά έρχονται σε συνέχεια του διήμερου lock out στη Νομική την προηγούμενη εβδομάδα και της ρίψης χημικών στην κατειλλημένη Πρυτανεία κατά τη διάρκεια της απεργιακής διαδήλωσης.
Το καθηγητικό κατεστημένο προχωράει σε αυτές τις κινήσεις, σε συνεννόηση με την αστυνομία και την κυβέρνηση, για να χτυπήσει τους αγώνες των φοιτητών και του λαού. Σήμερα, 14/3, ήταν προγραμματισμένες Γενικές Συνελεύσεις στο χώρο της Νομικής, οι οποίες θα αποφάσιζαν για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ενόψει της ερχόμενης Γενικής Απεργίας. Οι δεκάδες καταλήψεις σχολών και η μεγαλειώδης απεργία στις 8 Μάρτη αποτελούν καρφί στο μάτι του συστήματος. Γι’ αυτό, τώρα προχωρά σε προληπτικές κινήσεις, ώστε να μη γίνουν οι σχολές κέντρο αγώνα.
Καλούμε όλους τους φοιτητές να μαζικοποιήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις και την απεργία της Πέμπτης, κόντρα στη δολοφονική πολιτική που οδήγησε στο έγκλημα στα Τέμπη.
Η τρομοκρατία δε θα περάσει
Του λαού η πάλη θα τη σπάσει