ΑΘΗΝΑ | Πάντειο: Καταγγελία για την καταστροφή υλικών του σχήματός μας από ομάδα του α/α χώρου

Καταγγέλουμε ομάδα φοιτητών με αναφορά στον α/α χώρο για την συνεχή καταστροφή υλικών του σχήματός μας (βλέπε φωτό) στο Πάντειο και την απειλή σε βάρος μελών μας. Συγκεκριμένα τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα αυτή έχει καταστρέψει πολιτικά υλικά αναρτημένα σε ταμπλό των Αγωνιστικών Κινήσεων με τη δικαιολογία ότι το ταμπλό αποτελούσε χώρο του αντιεξουσιαστικού στεκιού Παντείου, στέκι που είχε πάψει τη λειτουργία του για πάνω από 2 χρόνια. Μάλιστα μέλος της ομάδας αυτής να απειλεί μέλη των Αγωνιστικών Κινήσεων λέγοντας ότι "το ζήτημα θα το λύσουμε με τα παλούκια".

Αυτοί που υποτίθεται ότι είναι ενάντια σε κάθε μορφή ιδιοκτησίας θεωρούν ιδιοκτησία τους το συγκεκριμένο χώρο παρότι ποτέ δεν τους αφαιρέσαμε τη δυνατότητα (δεν άλλωστε και στοιχείο της άποψης μας σε αντίθεση με μια σειρά ομάδες του α/α χώρου που συνηθίζουν να καταστρέφουν υλικά πολιτικών δυνάμεων οργανώσεων κλπ) να κάνουν παρέμβαση και να αναρτούν τα υλικά τους, για το λόγο αυτό μάλιστα πολιτικά επιλέξαμε να μην πάρουμε και το άλλο ταμπλό αλλά ακόμη και το ίδιο το στέκι, που για καιρό ήταν ανενεργό. Παρόλα αυτά η συγκεκριμένη ομάδα προχωρά συνεχώς σε αυτές τις εχθρικές ενέργειες σε βάρος των μελών μας αποδεικνύοντας τα πραγματικά χαρακτηριστικά της.

 

 

Αυτοί που υποτίθεται ότι λειτουργούν με τον πλέον αμεσοδημοκρατικό τρόπο, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά στην πράξη τα πιο αντιδημοκρατικά τους χαρακτηριστικά. Πρόκειται για έναν χώρο ο οποίος έχει μάθει να αλλάζει την πολιτική άποψη "σαν τα πουκάμισα" και να μη λογοδοτεί πραγματικά για αυτό του τη στάση, άλλωστε σε ποιους να λογοδοτήσει αφού δε θέλει να ’χει αναφορά στους φοιτητικού συλλόγους και τη μεγάλη μάζα των φοιτητών την αντιμετωπίζει ως πρόβατα. Με τους ίδιους αντιδημοκρατικούς όρους μάλιστα επιλέγουν, τα μπάχαλα και τις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής κόντρα σε κάθε συλλογικό όργανο και απόφαση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε φαινόμενα καταστροφής του πολιτικού μας υλικού στο Πάντειο και όπως έχουμε αποδείξει δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε απέναντι σε όποιον αμφισβητεί το δικαίωμα μας να παρεμβαίνουμε στο φοιτητικό σύλλογο, τους φοιτητές και το φοιτητικό κίνημα.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να καταγγείλουν τέτοιες πρακτικές και να απομονώνουν όσους προσπαθούν να το παίξουν ιδιοκτήτες του κινήματος.