ΑΘΗΝΑ| Όλοι και όλες στην κινητοποίηση στις πύλες του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 10/6 στις 6:00

Στις 10/6 έχει ανακοινωθεί η είσοδος της ΟΠΠΙ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας γίνεται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για να καταστέλλει φοιτητές και τα ξεσπάσματά τους. Η ΟΠΠΙ έχει ήδη πάρει φύλλα πορείας και της έχουν δοθεί οι τελευταίες οδηγίες για την κίνηση και τη δράση τους στα ιδρύματα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα θέλουν να τσακίσουν το λαϊκό άσυλο αγώνων. Να καταστείλουν τους φοιτητές και τις κινητοποιήσεις τους. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποστεριωμένο με φοιτητές τρομοκρατημένους.

Οι εικόνες από το αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ είναι ενδεικτικές. ΜΑΤ και λοιπές δυνάμεις καταστολής ανοίγουν τα κεφάλια φοιτητών που αντιδρούν στην παρουσία τους. Γίνεται χρήση χημικών και υπάρχει παρουσία αύρας νερού για να εμπεδοθεί η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Τέτοια εικόνα θέλουν και στα υπόλοιπα πανεπιστημία.

Να μην αφήσουμε να περάσει και αυτό το χτύπημα στο λαϊκό άσυλο αγώνων. Να μην επιτρέψουμε στο σύστημα να βάλει χέρι και να διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους – όργανα πάλης.

Όλοι και όλες την Παρασκευή 10/6 στις πύλες της Πανεπιστημιούπολης στις 6:00