ΑΘΗΝΑ| Όλοι στην Γενική Συνέλευση του ΦΣ Παντείου Τετάρτη 1/6, 13.30, Αίθουσα 108

Την Τετάρτη 25/5, μια μόλις εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, τα ΜΑΤ στρατοπέδευσαν στο ΑΠΘ, με πρόσχημα τις εργασίες που γίνονται στον χώρο που βρίσκεται το πρώην στέκι του Βιολογικού. Όταν φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στη ΣΘΕ, ΜΑΤ εισέβαλαν για ακόμη μια φορά στο ΑΠΘ! Πραγματικός στόχος της παρουσίας των δυνάμεων καταστολής εκεί δεν είναι φυσικά η προστασία των εργασιών αλλά να συνηθίσουν οι φοιτητές την παρουσία της αστυνομίας στη σχολή τους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η πειθάρχηση και η καταστολή των αγώνων που ξέρει ότι με βάση τη βάρβαρη πολιτική της θα ξεσπάσουν. Οι δυνάμεις καταστολής έπνιξαν στο ξύλο, τις κρότου λάμψης και τα χημικά φοιτητές οι οποίοι αντιδρούσαν στην παρουσία της αστυνομίας στη σχολή τους. Ένας συνάδελφός μας μάλιστα μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο αφού τα ΜΑΤ του έριξαν κρότου-λάμψης στο κεφάλι.

Τα σκηνικά στο ΑΠΘ δεν είναι ‘’μεμονωμένα’’ περιστατικά, αλλά πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, σε μια περίοδο οπού η ΟΠΠΙ ετοιμάζεται να εγκατασταθεί στις σχολές και νέος νόμος-πλαίσιο είναι προ των πυλών, με σκοπό την τρομοκράτηση των φοιτητών και των αγώνων τους και πρέπει να βρουν μαζική απάντηση απ΄ το φοιτητικό κίνημα.

 

Για αυτό σας καλούμε όλους στη γενική συνέλευση του ΦΣ Παντείου για να συζητήσουμε και να απαντήσουμε στην επίθεση συλλογικά!

- ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

- ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

- Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ