ΑΘΗΝΑ| Όργιο κρατικής τρομοκρατίας και καταστολής στην φοιτητική διαδήλωση (17/9).

Καταγγέλλουμε απερίφραστα το χτύπημα της διαδήλωσης ενάντια στην αστυνομοκρατία και την καταστολή με αφορμή τα χτεσινά γεγονότα στο ΑΠΘ. Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική ήδη από την προσυγκέντρωση στα Προπύλαια. Όταν οι εκατοντάδες διαδηλωτές προσπάθησαν να κατέβουν στον δρόμο δέχτηκαν απρόκλητο δολοφονικό χτύπημα από τις δυνάμεις καταστολής με γκλομπς, δακρυγόνα, κρότου λάμψης. Οι δυνάμεις της αστυνομίας χρησιμοποίησαν και αύρα νερού για να σπάσουν τη διαδήλωση. Η επίθεση της αστυνομίας άφησε αιμόφυρτους φοιτητές και όχι μόνο.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων, η φοιτητική πορεία, η ΣΣΠ, η ΑΡΙΣ και η ΛΑΕ. Για μία ακόμα φορά η ΚΝΕ έλαμψε διά της απουσίας της, στέλνοντας μόνο λίγα μέλη της να προπαγανδίσουν το φεστιβάλ της ΚΝΕ και τον «δικό της κινηματικό σχεδιασμό».

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις από την πρώτη στιγμή φώναξαν συνθήματα ενάντια στην παρουσία της αστυνομίας, ενάντια στην κρατική τρομοκρατία και την καταστολή. Με ένα συγκροτημένο μπλοκ που δεν έσπασε και μαζικοποιήθηκε στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την πλατεία στην Ομόνοια, όπου το σώμα της διαδήλωσης ανασυγκροτήθηκε. Διαδηλωτές συνέχιζαν να φωνάζουν συνθήματα καταγγελίας της επίθεσης, ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, υπεράσπισης του ασύλου.

Η συγκέντρωση δέχτηκε μία ακόμα επίσης δολοφονική επίθεση στην πλατεία, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για ακόμα μία φορά ασφυξιογόνα, χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης και αύρα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα θέλει να τσακίσει κάθε αντίσταση. Θέλουν τον λαό τρομοκρατημένο στο σπίτι, παρακολουθητή αυτού του βαρύ χειμώνα που του έχουν τάξει. Οι φοιτητές μαζί με τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Στον δρόμο θα σπάμε τον τρόμο τις απαγορεύσεις!