ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ| Ανταπόκριση από την αντιπολεμική διαδήλωση (10/4)

Χθες, Κυριακη 10/04 πραγματοποιήθηκε αντιπολεμική - αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση στην Αλεξανδρούπολη. Σε αυτήν καλούσαν,ο Αντιπολεμικός Συντονισμός Έβρου, η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία Φοιτητ(ρι)ων, η Κατάληψη Παλιού Νεκροτομείου, το Πέλοτο, η Ταξική Αντιπίθεση ο Δυσήνιο Ίππος, η ΟΚΔΕ και οι Αγωνιστικές Κινήσεις. Στην διαδήλωση η οποία πλαισιώθηκε από 100 περίπου άτομα κυριάρχησαν τα συνθήματα ενάντια στον πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία, συνθήματα ενάντια στους Αμερικανούς και Ρώσους ιμπεριαλιστές και συνθήματα που καταδείκνυαν πως οι συνέπειες της σφαγής του ουκρανικού λαού επηρεάζουν και τους υπόλοιπους λαούς όπως και τον δικό μας.
Η αστυνομική παρουσία ήταν ιδιαίτερα έντονη καθώς περικύκλωναν δυνάμεις καταστολής την διαδήλωση καθ'όλη την διάρκεια. Φαίνεται πως η εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας δεν θέλει να ακούγεται τσιμουδιά για τον ρόλο που το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι διαδραματίζουν στον πόλεμο που εξελίσσεται, αλλά πρέπει να ακούγεται μόνο η "σωστή πλευρά της ιστορίας", δηλαδή αυτή που υποστηρίζει τον Ζελενσκι και το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ. Αυτό γίνεται εμφανές άμα αναλογιστούμε και την καταστολή που δέχθηκε η πορεία του Σαββάτου στην Αθήνα μετά την ομιλία του Ζελενσκι και των Αζοφικών στη Βουλή, αλλά και τις συλλήψεις των μελών του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη.
Το αντιπολεμικό κίνημα μπορεί και οφείλει να δυναμώσει. Η αστική τάξη της χώρας το γνωρίζει, φοβάται τις δυνατότητες του και προσπαθεί να το καταστείλει.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
ΕΞΩ ΗΠΑ ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ
Η ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ
ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ