ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ| Καταγγελία για την επέμβαση αστυνομικών δυνάμεων σε φοιτητές που προσπάθησαν να μετακινηθούν δωρεάν στο ΔΠΘ

Καταγγέλλουμε τις επεμβάσεις της αστυνομίας που πραγματοποιήθηκαν αυτήν την εβδομάδα, στην προσπάθεια φοιτητών να μετακινηθούν δωρεάν προς το Πανεπιστήμιο. Μετά την κατάργηση της δωρεάν μεταφοράς για τους φοιτητές από και προς το Πανεπιστήμιο απ' το ΔΠΘ-ένα χτύπημα που έρχεται να φορτώσει κι άλλο το κόστος σπουδών, να δυσκολέψει περισσότερο την ζωή των φοιτητών και ιδιαίτερα αυτών που προέρχονται απ' τα πιο χαμηλά στρώματα-τώρα επιλέγεται και η εφαρμογή της καταστολής μερίδας των φοιτητών σε κάποιες απ' τις πρώτες αντιδράσεις που ξεκίνησαν.

Όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, έτσι και τώρα στο ΔΠΘ, το σύστημα προσπαθεί με κάθε τρόπο ο λαός να εμπεδώσει την ταξική παιδεία, τόσο με την επιβολή περαιτέρω ταξικών φραγμών, δηλαδή με το χτύπημα στο δωρεάν πλέγμα σίτιση-στέγαση-μεταφορές, με τους νόμους Κεραμέως (ν. 4777 και ν. πλαίσιο) αλλά και με τη χρήση της αστυνομίας για να τρομοκρατήσει κάθε φωνή που αντιστέκεται και να επιβάλλει την αντιλαϊκή πολιτική του συστήματος. Αυτή τη φορά ήταν απειλές για συλλήψεις και την επόμενη μπορεί να είναι κάτι παραπάνω, όπως τα περιστατικά άγριου ξύλου από δυνάμεις καταστολής μέσα και έξω από το άσυλο όλο το προηγούμενο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Δεν πρέπει να μείνουμε αμέτοχοι σε αυτά!

Να παλέψουμε συλλογικά για την επαναφορά της δωρεάν μεταφοράς που αποτελεί δικαίωμα μας και να δείξουμε ότι αυτές οι τακτικές δεν τρομοκρατούν τους φοιτητές!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΣΥΓΓΡΑΜΑΤΑ-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ/ΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ