ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ| ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/06 ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ

-Στις 10/6 έχει ανακοινωθεί η είσοδος της ΟΠΠΙ στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας γίνεται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για να καταστέλλει τους φοιτητές και τα ξεσπάσματά τους. Η ΟΠΠΙ έχει ήδη πάρει φύλλα πορείας και της έχουν δοθεί οι τελευταίες οδηγίες για την κίνηση και τη δράση τους στα ιδρύματα.
- Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα θέλουν να τσακίσουν το λαϊκό άσυλο αγώνων. Να καταστείλουν τους φοιτητές και τις κινητοποιήσεις τους. Θέλουν ένα πανεπιστήμιο αποστειρωμένο, με φοιτητές τρομοκρατημένους. Οι εικόνες από το αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ είναι ενδεικτικές. ΜΑΤ και λοιπές δυνάμεις καταστολής ανοίγουν τα κεφάλια φοιτητών που αντιδρούν στην παρουσία τους. Γίνεται χρήση χημικών και υπάρχει παρουσία αύρας νερού για να εμπεδοθεί η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Τέτοια εικόνα θέλουν και στα υπόλοιπα πανεπιστήμια.
-Ταυτόχρονα, στη βάση της πολιτικής των ταξικών φραγμών και σε συνέχεια του νόμου 4777, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει το νέο νόμο πλαίσιο και προσπαθεί να διαλύσει τους φοιτητικούς συλλόγους, οι οποίοι αντιστέκονται στα σχέδια της. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το ουσιαστικό τους πρόβλημα είναι οι προοδευτικές φωνές, για αυτό προσπαθούν να τις φιμώσουν με κάθε τρόπο. Η επίθεση και η αρπαγή δικαιωμάτων δεν έχει τελειωμό, εκτός αν τους σταματήσουμε!
-Μπροστά στην νέα επίθεση που ανοίγει το σύστημα και η κυβέρνηση οι φοιτητές είναι απαραίτητο να στραφούν στα συλλογικά τους όργανα και τις γενικές τους συνελεύσεις. Να συνεχίσουν τον αγώνα τους ώστε να μην περάσει ο νέος νόμος, να υπερασπιστούν το άσυλο και να μπλοκάρουν την είσοδο της ΟΠΠΙ.