Ανταπόκριση από το 23ο κάμπινγκ των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 23ο camping των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης στο Δρέπανο της Ηγουμενίτσας. Ένα camping το οποίο έγινε σε μια περίοδο όπου φοιτητές και μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με την επίθεση του συστήματος τόσο στην εκπαίδευση όσο και σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Στο πολιτικό του σκέλος το camping προσπάθησε να επικεντρωθεί μέσω κεντρικών εκδηλώσεων και εργαστηρίων σε όλα αυτά τα ζητήματα τα οποία έχουν ανοίξει και απασχολούν την νεολαία.

Η πρώτη κεντρική εκδήλωση με θέμα «Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες:Για το ζήτημα του πολέμου και της αντιιμπεριαλιστικής πάλης» έγινε στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Το δυναμικό που βρισκόταν στο camping παρενέβη μαζικά στην πόλη έχοντας καλέσει ήδη από καιρό σε αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση ενάντια στον πόλεμο και τον κίνδυνο μιας γενικότερης ανάφλεξης στην περιοχή με βάση το πόσο άμεσα η χώρα μας , προσδεδεμένη στα δεσμά του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, εμπλέκεται σε αυτόν. Μάλιστα το λιμάνι της Ηγουμενίτσας χρησιμοποιείται για την μεταφορά νατοϊκών εξοπλισμών από τις περιοχές της Ιταλίας. 

 

Η δεύτερη κεντρική εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο του camping με θέμα « Το φοιτητικό κίνημα αντιμέτωπο με τον νέο Νόμο πλαίσιο και το χτύπημα δικαιωμάτων ολόκληρων γενιών» προσπάθησε να πιάσει όλες τις πτυχές του νόμου και τα νέα χτυπήματα που θα δεχτούν οι φοιτητές στα πτυχία τους και σε όλο το φάσμα των δικαιωμάτων τους στην εκπαίδευση. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από πολλές τοποθετήσεις από το σύνολο του δυναμικού και προσπάθησε να αναδείξει την ανάγκη ανατροπής αυτού και των προηγούμενων νόμων Κεραμέως καθώς και την ανάπτυξη αντιστάσεων από πλευράς του φοιτητικού κινήματος.

Επίσης πραγματοποιήθηκε θεματικό εργαστήριο για τους μαθητές που πλαισίωσαν το κάμπινγκ, προκειμένου να συζητήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με βάση την έντονη επίθεση που βιώνουν αλλά και εργαστήριο για την οπαδική βία, αφορμώμενο από την πρόσφατη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

 

 

Τέλος πραγματοποιήθηκε εκδρομή με σκοπό την ιστορική αναδρομή και την αποτίμηση φόρου τιμής στον Δημοκρατικό Στρατό και στην δράση του στην περιοχή. Το δυναμικό του κάμπινγκ επισκέφτηκε το χωρίο Λία κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου ακριβώς από πάνω βρίσκεται το βουνό της Μουργκάνας. Σε αυτά τα υψώματα δόθηκαν σπουδαίες και Ηρωικές μάχες του ΔΣΕ απέναντι στον υπεράριθμο και πολύ καλύτερα εξοπλισμένο κυβερνητικό στρατό και τα ξένα στηρίγματα του.

 

 

Όσον αφορά την λειτουργία του κάμπινγκ για άλλη μια χρόνια το τρίπτυχο αυτοοργάνωση – συλλογικότητα – αλληλεγγύη μπόρεσε και επιτεύχθηκε. Με την συνεργασία όλου του δυναμικού και την δημιουργία ομάδων επιτεύχθηκε η σίτιση του δυναμικού, η καθαριότητα του χώρου και η λειτουργία κυλικείου που βοήθησε στην αυτόνομη λειτουργία του κάμπινγκ και μπόρεσε να περπατήσει την πρόταση των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης για συλλογικές και φτηνές διακοπές, σε μια περίοδο έντονης ακρίβειας , κόντρα στα πρότυπα που θέτει το σύστημα. Στο κάμπινγκ επίσης λειτούργησε και φέτος Βιβλιοπωλείο με βιβλία από τις εκδόσεις εκτός των τειχών και άλλα πολιτικό-ιστορικά βιβλία.

Το κάμπινγκ ήταν πλούσιο από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την προβολή ταινίας αλλά και την διοργάνωση τουρνουά ποδοσφαίρου, βόλεϊ, σκάκι, τάβλι. Στον κεντρικό χώρο υπήρχε και πινγκ – πόνγκ. Πραγματοποιήθηκε εκδρομή στα όμορφα αξιοθέατα που προσφέρει η περιοχή με την επίσκεψη στις πηγές Αχέροντα και στην Πάργα. Τέλος στην παραλία του Δρεπάνου έγινε λαικό γλέντι με ζωντανή μουσική και πάρτυ.

Απολογιστικά το καμπινγκ διεκπεραιώθηκε με πολύ καλό τρόπο χάρη στο δυναμικό του και τις αναλήψεις που εκείνο έκανε. Το δυναμικό κατάφερε να περάσει καλά και να κάνει συλλογικές διακοπές όπως και να εφοδιαστεί με πολιτικά εφόδια απαραίτητα για τις μάχες που ανοίγονται μπροστά μας. Δίνουμε

Ραντεβού με κάθε αγωνιστή και φίλο για κοινούς αγώνες στην προσπάθεια διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας που διαρκώς αυτό το σύστημα καταστρατηγεί και ριμάζει.