ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ – ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πολεμικές επιχειρήσεις που την συνοδεύουν με τις αλλεπάλληλες συγκρούσεις, τις ρίψεις βομβών επιβεβαιώνουν με τον πιο τραγικό τρόπο το μέλλον που προετοιμάζουν για τους λαούς οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

Η Ουκρανία εδώ και πολλά χρόνια βρέθηκε στο στόχαστρο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, στην προσπάθεια της πρώτης να δημιουργήσει έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την δεύτερη και να επιβάλει όρους κυριαρχίας στην περιοχή. Η αντιπαράθεση των δύο έφτασε στα όρια με τα αποτελέσματα που βλέπουμε σήμερα.

Η κατάσταση που διαμορφώνει ο ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός φέρνει όλο και πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός Ευρωπαϊκού πολέμου και οι δυσοίωνες προβλέψεις από τους ίδιους τους παράγοντες του συστήματος για το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης σύρραξης και ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου που θα οδηγήσει στη σφαγή των λαών, τίθεται όλο και πιο επιτακτικά.

Οι αναφορές  στα πυρηνικά τους οπλοστάσια και στις στρατιωτικές δυνατότητες της κάθε χώρας και της κάθε συμμαχίας, η κούρσα εξοπλισμών που ανοίγει από Ιμπεριαλιστικά Κέντρα (βλέπε Γερμανία), οι κυρώσεις και οι προσπάθειες για μια σειρά από χτυπήματα της δύσης στην Ρωσία και αντίστοιχα, δείχνει ότι όλα τα εφιαλτικά σενάρια για τους λαούς του κόσμου βρίσκονται στο τραπέζι μπροστά στην νέα φάση και στην οποία μπαίνει συνολικά ο κόσμος.

Μια φάση και μια περίοδο ακόμα πιο έντονων και λυσσαλέων ανταγωνισμών μεταξύ των ισχυρών δυνάμεων του πλανήτη. Ανταγωνισμών που ως απόνερα έχει τις τωρινές εξελίξεις στην Ουκρανία αλλά και τα γεγονότα σε Ιράκ, Γιουγκοσλαβία, Συρία, Λιβύη και μια σειρά από άλλες περιοχές του πλανήτη όπου η ιμπεριαλιστική επέμβαση άφησε πίσω της χιλίαδες νεκρούς, ξεριζωμένους και καμένη γη.  Όλες τους οι κινήσεις έχουν ως στόχο το ξαναμοίρασμα αυτού του κόσμου.

Όλη η περιοχή από την νοτιανατολική Μεσόγειο, τα βαλκάνια, την Ευρώπη και την βαλτική μυρίζει μπαρούτι. Δίπλα στους ανταγωνισμούς των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (με κύρια των Ηπα – Ρωσίας) ανοίγει και η όρεξη των κάθε τοπικών αστικών τάξεων των υπόλοιπών χωρών, που μπροστά σε αυτές τις ζοφερές εξελίξεις, με τυχοδιωκτισμούς και άλλες κινήσεις προσπαθούν να και αυτές να πάρουν μέρος από την μοιρασιά και ρόλο στην νέα κατάσταση που διαμορφώνεται.

Τρανταχτό παράδειγμα η εξαρτημένη αστική τάξη της χώρας και το πολιτικό της προσωπικό (από τον Σύριζα μέχρι και σήμερα) που έχουν δέσει την χώρα χειροπόδαρα στα σχέδια των Αμερικανονατοικών φονιάδων. Εμπλέκονται όλο και πιο άμεσα σε κάθε τους κίνηση και σε κάθε τους στόχο στην περιοχή έχοντας μετατρέψει την χώρα από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο σε μια τεράστια βάση εξόρμησης των Αμερικάνων. Η κρίση στην Ουκρανία απέδειξε με τον πιο τρανταχτό τρόπο το πόσο κοντά βρισκόμαστε σε αυτή, αλλά και το πόσο κοντά βρισκόμαστε από τα πολεμικά μέτωπα της Λιβύης και της Συρίας. Η Ρωσία έχει στοχοποιήσει τις βάσεις σε Αλεξανδρούπολη και Σούδα ως τους πρώτους στόχους μιας και από κει φεύγουν τα Αμερικάνικα στρατεύματα. Επίσης σαν γνήσιοι λακέδες των Αμερικάνων η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που έστειλε στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.

Δεν είμαστε ανήμποροι μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις. Σε κάθε σχολή και σύλλογο να σημάνει αντιπολεμικός ξεσηκωμός. Να μην δεχθούμε το μέλλον που μας ετοιμάζουν. Δεν έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε Φονιάδες Αμερικάνους , Ευρωπαίους και Ρώσους ιμπεριαλιστές. Να βγούμε κατά χιλίαδες στους δρόμους και να διαδηλώσουμε ενάντια στον  πόλεμο και στον Ιμπεριαλισμό, ενάντια σε αυτό το σύστημα που το μόνο που έχει να προσφέρει από εδώ και πέρα στους λαούς είναι πόλεμος δυστυχία και πόλεμοι. Οι λαοί με την πάλη τους έχουν καταφέρει να αποτρέψουν άδικους πολέμους και στο παρελθόν. Αυτό είναι το καθήκον που μας αναλογεί και τώρα.

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!
  • ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ ΡΩΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ –
  • ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ
  • ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ