ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΜΒΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Μετά από 50 χρόνια του δικαιώματος στην άμβλωση ,το ανώτατο δικαστήριο στις ΗΠΑ αποφάσισε να καταργήσει τον νόμο «Ρόου εναντίον Γουέιντ». Πρόκειται για μια συνολική επίθεση του συστήματος στα κεκτημένα δικαιώματα των γυναικών και συνεπώς ολόκληρου του λαού! Όπως έχουμε δει αυτά τα χρονιά δεν είναι λίγες οι χώρες που προσπαθούν να καταργήσουν το δικαίωμα στην άμβλωση (βλ. Πολωνία, αλλά και εξαγγελίες και σε άλλες χώρες) , αποκαλύπτοντας το αληθινό πρόσωπο της ‘’πολιτισμένης Δύσης’’ που θέλει να γυρίσει την ανθρωπότητα χίλια χρόνια πίσω με τις αποφάσεις και τους πολέμους της!

Το σύστημα χρησιμοποιεί ως προπαγάνδα τη μεταφυσική θεωρία του ‘’αγέννητου παιδιού’’ που βάζει στο προσκήνιο τις γυναίκες αδιαφορώντας για τις ανάγκες αλλά και την υγεία τους και ρίχνει όλο το βάρος της ανάθρεψης των παιδιών πάνω τους. Δήθεν το σύστημα και οι παρατρεχάμενοι του νοιάζονται για το έμβρυο (θυμίζουμε το περσινό συνέδριο γονιμότητας, το οποίο ωστόσο αναβλήθηκε υπό το βάρος των αντιδράσεων, με ... πλατιά συμμετοχή από το Βορίδη και τη Κεραμέως μέχρι τον Οικουμενικό Πατριάρχη) τη στιγμή, μάλιστα, που δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο πρόνοια για τα νεογέννητα παιδιά και τη ζωή που θα κάνουν σε αυτές τις συνθήκες αβάσταχτης φτώχειας και ακρίβειας, το ίδιο σύστημα, μάλιστα, το οποίο νομοθετεί τις απολύσεις εγκύων γυναικών(!!)

Φυσικά και αυτός ο νόμος έχει ταξικά χαρακτηριστικά καθώς γυναίκες από φτωχότερα λαϊκά στρώματα εκ των πραγμάτων έχουν λιγότερες δυνατότητες σε προφύλαξη, ενώ η μετακίνηση σε άλλη χώρα όπου θα είναι νόμιμη και ασφαλής η άμβλωση θα είναι προνόμιο για λίγες.

Όλα τα παραπάνω σε μία περίοδο όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και πολέμου, όπου το σύστημα μπροστά στο φόβο των αντιδράσεων από τα αδιέξοδα του, προσπαθεί μέσω της καταπάτησης βασικών ελευθεριών και δικαιωμάτων να εντείνει τη φασιστικοποίηση, για να τρομοκρατήσει και να “φρενάρει” την οργή.

Ήδη στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει αντιδράσεις και ελπίζουμε να κλιμακωθούν! Μαζί με τον αμερικάνικο λαό ενάντια στην απαγόρευση της άμβλωσης στις ΗΠΑ!