ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΕΡΓΑ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΦΡΑΓΜΟΙ – ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΜΑΘΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 

ΑΥΤΟΙ που στα σχολεία μας πέταξαν στο λάκκο των εξετάσεων με τράπεζα θεμάτων, ατέλειωτο κυνήγι της ύλης, αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων και αμέτρητους ακόμη ταξικούς φραγμούς.

ΑΥΤΟΙ που μας έριξαν σε μια κούρσα μετ’ εμποδίων χωρίς τέλος, εν μέσω Κορωνοϊού, έπειτα από 2 ολόκληρα χρόνια εγκλεισμού και τηλε-φιάσκου.

ΑΥΤΟΙ που προώθησαν με τη βία την «αξιολόγηση» στα σχολεία για να τσακίσουν τον εκπαιδευτικό κλάδο και τα θεμελιώδη δικαιώματα ολόκληρων γενιών.

ΑΥΤΟΙ που με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και την πρωτοφανή μείωση εισακτέων πάνε να γκρεμίσουν τα όνειρα δεκάδων χιλιάδων μαθητών στις σπουδές.

ΑΥΤΟΙ που προωθούν Νέο Νόμο Πλαίσιο στα Πανεπιστήμια διαλύοντας τα πτυχία, κλείνοντας ολόκληρες σχολές, τσακίζοντας τους φοιτητικούς συλλόγους, ποδοπατώντας κάθετι στο διάβα τους για τη δημιουργία ενός ακόμη πιο ταξικού πανεπιστημίου για λίγους κι εκλεκτούς.

ΑΥΤΟΙ που για να επιβάλλουν την πολιτική τους χρειάζονται τα ρόπαλα των ΜΑΤ και την αστυνομοκρατία μέσα στις σχολές για να «ανοίγει» όσα κεφάλια τολμούν να σηκώνονται.

ΑΥΤΟΙ που τρέμουν την οργή μιας νεολαίας που της κουρελιάζουν τα όνειρα και της μαυρίζουν το μέλλον…

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!

Η Κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί, βαδίζοντας στα χνάρια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, επιχειρούν να τσακίσουν το λαϊκό δικαίωμα στις σπουδές. ΑΥΤΟΙ θέλουν μια νεολαία αναλώσιμη και χωρίς δικαιώματα, περιπλανώμενη και άνεργη, με σκυμμένο το κεφάλι σε μια κοινωνία φτώχιας ανασφάλειας και εξαθλίωσης. ΕΜΕΙΣ θέλουμε να σπουδάσουμε, θέλουμε να εργαστούμε, θέλουμε ελευθερίες, θέλουμε να ζήσουμε!

ΟΤΑΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ - Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ

Ένα ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ αντίστασης και διεκδίκησης που να σπάσει το κύμα της επίθεσης. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, να ενώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας:

 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΚΕΡΑΜΕΩΣ (ν. 4777, ν. 4823) - ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ, ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ, ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΤΥΧΙΩΝ, ΤΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ, ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΣΠΟΥΔΩΝ