ΕΞΩ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ - Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΕ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ

Η κυβέρνηση της ΝΔ και το σύστημα που υπηρετεί δείχνουν αποφασισμένοι μετά από αρκετές αναβολές να εγκαταστήσουν την πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) συνοδεία των ΜΑΤ μέσα στα πανεπιστήμια. Η εγκατάσταση της αστυνομίας στις σχολές γίνεται στα πλαίσια της φασιστικοποίησης της δημόσιας και της πολιτικής ζωής, για να καταστέλλει τους φοιτητές και τα ξεσπάσματά τους.

Καταγγέλλουμε την απόπειρα εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) την Δευτέρα 5/9 στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ στην Αθήνα. Μετά την εγκατάσταση των ΜΑΤ στο ΑΠΘ και των τουρνικέ η κυβέρνησης της ΝΔ και το σύστημα συνολικότερα δείχνουν τα δόντια τους απέναντι στο ιστορικά κατεκτημένο Άσυλο λαϊκών αγώνων. Μιλούν τάχα για «ακραίες μειοψηφίες», ενώ στην πραγματικότητα στρέφουν τα ρόπαλά και τα χημικά τους στους χιλιάδες φοιτητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους στις σπουδές. Θέλουν να τσακίσουν τη νεολαία για να περάσουν ανενόχλητοι όλα τα αντιλαϊκά μέτρα στην εκπαίδευση που προβλέπουν οι νόμοι Κεραμέως (ν. 4777 και νέος Νόμος Πλαίσιο).

Από την άλλη, η νεολαία και οι φοιτητές κρατούν ψηλά το κεφάλι, αντιστέκονται και παλεύουν. Η νέα γενιά δε δέχεται να φιμωθεί μπροστά στη διάλυση των πτυχίων, στις διαγραφές, στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, στους ατέλειωτους ταξικούς φραγμούς και στα λουκέτα σχολών. Οι φοιτητές υπερασπίζονται το δικαίωμα το δικό τους και των μελλοντικών γενεών στις σπουδές, στη δουλειά και στη ζωή με ελευθερίες.

Το φοιτητικό κίνημα να βάλει φραγμό στην εγκατάσταση της ΟΠΠΙ. Να συνεχίζει να δείχνει τα απαραίτητα αντανακλαστικά και να καταγγείλει την είσοδο της αστυνομίας στους χώρους του λαϊκού ασύλου αγώνων με μαζικές διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις. Οι φοιτητές να μπούμε σε γενικές συνελεύσεις. Μόνη λύση είναι ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας.

Το ΑΠΘ ήταν προπομπός. Μετά το ΕΚΠΑ σειρά έχουν και το ΕΜΠ και η ΑΣΟΕΕ. Η κυβέρνηση πανελλαδικοποιεί τα χτυπήματα. Πανελλαδικά να ξεσηκωθούν και οι φοιτητές! Να σταθεί ο λαός στο πλευρό των παιδιών του. Ενάντια στο σύστημα της φτώχιας, της εκμετάλλευσης και της καταστολής. Το μέλλον μας θα κριθεί στο δρόμο του αγώνα.

· Έξω τα ΜΑΤ και η ΟΠΠΙ από τις σχολές μας – ΚΑΤΩ τα χέρια από το ΑΣΥΛΟ

· Μαζικός αγώνας για την ανατροπή του νόμου 4777 και του νέου Νόμου Πλαίσιο