Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ΑΠΘ| Για την εξέταση (;;;) στο μάθημα της Θεωρίας Δικτύων

Για ακόμη μια φορά και σε ακόμα μία εξεταστική, γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες της εντατικοποίησης και της καθηγητικής αυθαιρεσίας. Εξεταστικές που τελειώνουν τέλη Ιουλίου (βλ. Ιατρική ΑΠΘ), μαζικά κοψίματα, θέματα μεγάλης δυσκολίας και ατελείωτο διάβασμα είναι πλέον ο κανόνας για όλους τους φοιτητές.

 

Χαρακτηριστικό, τέτοιο, παράδειγμα αποτελεί η απαράδεκτη κατάσταση που αντικρίσαμε στο μάθημα της Θεωρίας Δικτύων στους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της εξεταστικής (που είχε δημοσιευθεί μήνες πριν, ενώ οι τροποποιήσεις του προγράμματος στις αρχές Ιούνη) ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 28/6 στις 12:00 η πτυχιακή εξέταση του μαθήματος. Παρ'όλα αυτά ο υπεύθυνος καθηγητής δεν εμφανίστηκε ποτέ(!). Το ίδιο περιστατικό δε, με πρωταγωνιστή τον ίδιο καθηγητή είχε γίνει λίγες μέρες πριν και στους Μηχανολόγους(!).

 

Αποτέλεσμα αυτού οι 13 φοιτητές που προσήλθαν για να δώσουν το μάθημα να μείνουν ξεκρέμαστοι. Από αυτούς αρκετοί εργάζονταν, ενώ υπήρχε συνάδελφος ο οποίος είχε έρθει από το εξωτερικό(!!) για να δώσει το μάθημα. Αναγκάστηκε να πληρώσει τα πανάκριβα μεταφορικά και όλα αυτά σε συνθήκες ακραίας ακρίβειας και φτώχειας, και όλα αυτά για να μην εξεταστεί εν τέλει! Η “λύση” του προβλήματος από πλευράς καθηγητή, είναι η εξέταση να γίνει 11 Ιουλίου (μετά τη λήξη της εξεταστικής, άρα επί της ουσίας επέκταση της!) σε ημερομηνία που αρκετοί συνάδελφοι δε θα μπορούν να παραβρεθούν!

 

Οι δικαιολογίες ότι δεν υπήρξε ενημέρωση για την αλλαγή του προγράμματος δεν πείθουν κανέναν! Αιτία είναι η καθηγητική αυθαιρεσία που ως στόχο έχει το περαιτέρω τέντωμα των φοιτητών, σε μία συνολικότερη κατεύθυνση εντατικοποίησης των σπουδών μας, συνθήκη τέτοια ώστε να κάνει τις σπουδές για τους φτωχούς φοιτητές που αναγκάζονται να δουλέψουν για να σπουδάσουν άπιαστο όνειρο, πόσω δε μάλλον με τις διαγραφές στα ν + ν/2 να καραδοκούν. Καθηγητική αυθαιρεσία που πλέον, μπορεί να ξεδιπλωθεί πολύ πιο έυκολα, με το “οπλοστάσιο” των πειθαρχικών διώξεων και της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας του ν. 4777 να βρίσκεται στα χέρια τους.

 

Να μην αφήσουμε τη καθηγητική αυθαιρεσία να μας κάνει παραπάνω λάστιχο από όσο ήδη μας κάνει η εντατικοποίηση των σπουδών μας! Να πάρουν απάντηση από τους αγώνες μας!

 

  • Εξέταση του μαθήματος όσες φορές χρειαστεί με ευθύνη του καθηγητή, για να μπορούν να προσέλθουν όλοι οι συνάδελφοι

  • Απαλλαγή του συμφοιτητή μας από το εξωτερικό καθώς και όλων των συναδέλφων που δε μπορούν να βρίσκονται στην πόλη

  • Κάτω η καθηγητική αυθαιρεσία / η εντατικοποίηση των σπουδών μας

  • Κάτω ο νόμος 4777 και ο νέος νόμος πλαίσιο