Η αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Για τους σεισμούς σε Τουρκία, Συρία και στην περιοχή του Κουρδιστάν!

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους δοκιμαζόμενους από τους φονικούς σεισμούς λαούς της Τουρκίας, της Συρίας και της περιοχής του Κουρδιστάν, που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο πολλών χιλιάδων ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Παρόλο που οι σεισμοί αποτελούν πράγματι φυσικά φαινόμενα με δυνητικά τεράστια ένταση, το επίπεδο καταστροφής που προξενούν είναι αναντίστοιχο των δυνατοτήτων που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα. Κι όμως  αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης και του κέρδους που συντηρείται από τη ληστρική εκμετάλλευση της φύσης και εις βάρος των λαών, μας αφήνει εκτεθειμένους στα κάθε λογής φυσικά φαινόμενα.

Δεν είναι τυχαίο ότι στη βάση της κερδοφορίας χτίζονται κτίρια που δεν τηρούν τις αντισεισμικές προδιαγραφές ή που χτίζονται σε ασταθές έδαφος! Δεν είναι τυχαίο που την πληρώνει πάντα ο απλός λαός και οι φτωχογειτονιές με κακοχτισμένα και ανασφαλή κτήρια σε μια κοινωνία που η αξιοπρεπής και ασφαλής στέγαση είναι προνόμιο για λίγους.

Σε αυτές τις μαύρες μέρες που βιώνουν οι γείτονές μας, η απάντηση βρίσκεται στην λαϊκή αλληλεγγύη και στην πάλη για το δικαίωμα στη ζωή, κόντρα στον καλλιεργούμενο εθνικιστικό παροξυσμό από τις αστικές τάξεις τόσο της Ελλάδας και όσο της Τουρκίας .Στην προσπάθειά τους να αναζητήσουν ρόλο και θέση στο γεωπολιτικό ταμπλό, ενισχύουν τον εθνικισμό, δίνουν γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές και δεν θα διστάσουν να σύρουν τους λαούς στη σφαγή.

Οι λαοί όμως δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν! Καλούμε το λαό της Ελλάδας, κάθε νέο και νέα,  να γυρίσει την πλάτη στο μίσος, τον εθνικισμό και τις ληστρικές βλέψεις των ντόπιων εκμεταλλευτών του και να σταθεί αλληλέγγυος στον γειτονικό λαό της Τουρκίας, της Συρίας και του Κουρδιστάν με κάθε δυνατό μέσο. Να αιτηθεί την άμεση αποστολή διεθνούς βοήθειας για την κάλυψη των αναγκών των πληγέντων.

 

 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις σε μια προσπάθεια να συνδράμουν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους λαούς των πληγεισών περιοχών, θα πραγματοποιήσουν συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο:

 

Στέκι Σφεντόνα (Συγγρού 24, 2ος όροφος) ώρες 12:00 – 14:00 και 18:00 – 20:00

 

Συλλέγουμε:

-          Κουβέρτες

-          Γάλα σε σκόνη

-          Πάνες ενηλίκων/μωρών

-          Σερβιέτες

-          Χειμερινά ρούχα

-          Ορούς

-          Γάζες

-          Χανζαπλάστ

-          Είδη ατομικής υγιεινής