Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από κινητοποιήσεις ενάντια στις εισβολές της αστυνομίας στο ΑΠΘ

Οι Αγωνιστικές κινήσεις καταγγέλλοντας τις επαναλαμβανόμενες εισβολές ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στο ΑΠΘ 18/4 και 19/4 συμμετείχαμε σε διαδήλωση που ξεκίνησε από την Πρυτανεία του ΑΠΘ καταγγέλλοντας τους νόμους Κεραμέως , το χτύπημα στο Άσυλο και τις εκκενώσεις μιας σειράς πολιτικών χώρων στα πανεπιστήμια , που με πορεία κατέληξε στην Γεωπονία όπου κλοιός των ΜΑΤ με θράσος απέκλεισε τη συνέχειά της . Η αστυνομία αφού απέκλεισε ολόκληρη τη ΣΘΕ για ώρες με αφορμή τις εργασίες για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Βιολογικό , σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος και νομιμοποίησης της παρουσίας της στο Πανεπιστήμιο . Τέλος αποσύρθηκαν αφού κάναν χρήση χημικών εντός του πανεπιστήμιου και συνέλαβαν δυο φοιτητές .

Την Τετάρτη 20/4 συμμετείχαμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα δικαστήρια απαιτώντας την απόσυρση όλων των κατηγοριών εναντίων τους !

Το σύστημα προσπαθεί ύπουλα να εκμεταλλευτεί τις γιορτές για να περάσει την βάρβαρη πολιτική του . Το μέλλον μας , είναι στις μαζικές διαδηλώσεις ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και την καταστολή ! Τα δικαιώματά μας και οι ιστορικές κατακτήσεις του φοιτητικού κινήματος όπως το Άσυλο παραμένουν επίκαιρα !