Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από την διαδήλωση (13/4) ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο και τις καταργήσεις-συγχωνεύσεις-μετακινήσεις τμημάτων που ανακοινώθηκαν στο ΔΙΠΑΕ

Με μαζικότητα περίπου 1000 ατόμων πραγματοποιήθηκε η σημερινή διαδήλωση που είχαν καλέσει οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις των τμημάτων τους. Με δυναμισμό και παλμό, φώναξαν συνθήματα ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου να τους πετάξει έξω από τις σχολές τους.

Στην διαδήλωση συμμετείχαν -εκτός απο τους φοιτητές των τμημάτων Μηχανικών του ΔΙΠΑΕ της Σίνδου- και φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων του ΔΙΠΑΕ Καβάλας και Σερρών, δίνοντας κοινό αγώνα με τους φοιτητές της Σίνδου ενάντια στις συγχωνεύσεις και τις καταργήσεις που προβλέπονται και για τα δικά τους τμήματα. Συμμετείχε, επίσης, μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ Ηλ/Μηχ, ΜΜΕ, ΤΕΦΑΑ, Ιατρικής, Κτηνιατρικής, ΣΟΦΕΘ, μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ Αρχιτεκτονικής, Γαλλικού, Ιστορικού-αρχαιολογικού και Μουσικού και μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων.

Το ΔΙΠΑΕ μέχρι και σήμερα βρίσκεται υπό κατάληψη, όπως αποφάσισαν με συνέλευση οι φοιτητές των Μηχανικών Περιβάλλοντος, Μηχανικών Πληροφορικής και Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης. Αύριο έχει καλεστεί εκ νέου διαδήλωση στο κέντρο της πόλης αλλά και νέα γενική συνέλευση!

Οι φοιτητές των τμημάτων αυτών είναι αναγκαίο να συνδεθούν με τους υπόλοιπους φοιτητές του ΔΙΠΑΕ, του ΑΠΘ αλλά και με τους φοιτητικούς συλλόγους όλων των σχολών πανελλαδικά! Ο νέος νόμος-πλαίσιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση (και στον δρόμο που έστρωσε η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής), έρχεται να πετάξει εκτός σπουδών χιλιάδες παιδιά, και δεν θα περιοριστεί μόνο στο ΔΙΠΑΕ. Έτσι, κοινή θα πρέπει να είναι και η απάντηση των φοιτητών στις επιδιώξεις της κυβέρνησης να διαλύσει τα πτυχία τους και να τους πετάξει εκτός Τριτοβάθμιας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΑΜΕ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ!
ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΥΚΕΤΟ, ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ, Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ!