Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από την κινητοποίηση (14/7) ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο

Με μικρή μαζικότητα εξελίχθηκε η χτεσινή κινητοποίηση, Πέμπτη 14/7, ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο Κεραμέως, στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου. Σε αυτήν συμμετείχαν οι Αγωνιστικές Κινήσεις και η ΣΣΠ, ενώ ακούστηκαν συνθήματα ενάντια στον νέο νόμο πλαίσιο και τους ταξικούς φραγμούς.

Να σημειωθεί ότι η ΠΚΣ και μερίδα των ΕΑΑΚ είχαν μεταφέρει τις προηγούμενες μέρες το κάλεσμά τους στην Αγία Σοφία την ίδια ώρα και οι δύο συγκεντρώσεις δεν “βρέθηκαν” ποτέ, με πλήρη ευθύνη τους.

Η κυβέρνηση ξέρει πολύ καλά τι κάνει, και αποφασίζει να ψηφίσει τον νέο νόμο-πλαίσιο σε μια περίοδο που οι σχολές είναι κλειστές και οι φοιτητές μακριά από τις πόλεις που σπουδάζουν. Δείχνει αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική της στα Πανεπιστήμια: Το πέταγμα χιλιάδων φοιτητών εκτός σπουδών, τη διάλυση των πτυχίων, την κατάργηση της πολιτικής έκφρασης μέσα στις σχολές με τα ενιαία ψηφοδέλτια, την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ για να καταστείλει τις αντιδράσεις τους. Την ίδια ώρα φοβάται το φοιτητικό κίνημα.

Οι φοιτητές μόνο μέσα από τους συλλόγους και τις συνελεύσεις τους μπορούν να δώσουν απάντηση στην κρατική καταστολή και την επίθεση στο δικαίωμά τους σε σπουδές-δουλειά-ελευθερίες!

Μόνο μέσα από τους Συλλόγους μας και τις συλλογικές μας διαδικασίες μπορούμε και θα ανατρέψουμε τον νέο νόμο πλαίσιο!