Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από την σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση!

Θεσσαλονίκη | Φωτογραφίες από την σημερινή πανεκπαιδευτική διαδήλωση ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο και ενάντια στο αστυνομοκρατούμενο κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες εβδομάδες στο ΑΠΘ!

Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε με σχετικά καλή μαζικότητα και φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στον νέο νόμο-πλαίσιο και το χτύπημα του Ασύλου. Η πορεία κατέληξε στο Άσυλο, όπου για ακόμη μια φορά εξαπολύθηκε ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας, με δύο συλλήψεις και αρκετό τραυματισμένο κόσμο(!).

Στο ΑΠΘ τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχει καθημερινή παρουσία της αστυνομίας, ενώ κάθε βδομάδα ένας ακόμη φοιτητής καταλήγει τραυματισμένος από τα γκλομπ και τις κρότου λάμψης των ΜΑΤ. Την ίδια στιγμή νέος νόμος-πλαίσιο κατατίθεται, ο οποίος διαμορφώνει ακόμη πιο ταξικά Πανεπιστήμια και ακόμη μεγαλύτερο χτύπημα του πτυχίου. Διάλυση της ενιαιότητας των πτυχίων και αποκοπή τους από επαγγελματικά δικαιώματα, κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων (και σε συνέχεια του δρόμου που έστρωσε η ΕΒΕ), κατάργηση κάθε έννοιας φοιτητικού συνδικαλισμού με τα ενιαία ψηφοδέλτια.

Και όπου πάνε να σηκωθούν κεφάλια και να αντιδράσουν στην άγρια αυτή πολιτική... Θα ξυλοκοπούνται από τα ΜΑΤ και την ΟΠΠΙ!

Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν είναι μαύρο. Η απάντηση των φοιτητών θα δωθεί μέσα από τους δικούς τους αγώνες και την μαζικοποίηση των συλλογικών τους διαδικασιών.

Μέσα από το τρίπτυχο Συνελεύσεις-Διαδηλώσεις-Καταλήψεις, να αντισταθούμε!

ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ 4777!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!