Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση από τις διαδηλώσεις ενάντια στην εισβολή της αστυνομίας στη ΣΘΕ του ΑΠΘ 10/5

Ένα όργιο καταστολής και τρομοκρατίας εξελίχθηκε από το πρωί της Τρίτης 10/5 μέσα στις σχολές μας ! Από το πρωί , δυνάμεις της ασφάλειας περιφρουρούσαν τις εργασίες στη σχολή Βιολογικού και επιτέθηκαν σε φοιτητές . Την ίδια στιγμή διμοιρίες των ΜΑΤ βρισκόταν ακριβώς έξω από τη ΣΘΕ ενώ τα μαθήματα συνεχίζονταν με φοιτητές μέσα στα αμφιθέατρα . Αυθόρμητα συγκεντρώθηκαν φοιτητές και πολιτικές δυνάμεις έξω από την ΣΘΕ , απαιτώντας να αποχωρήσει η αστυνομία . Αντίθετα , τα ΜΑΤ εισέβαλλαν μέσα στο προαύλιο ,όπου ξέσπασαν επεισόδια με χημικά και κρότου λάμψης ακόμα και μέσα στη ΣΘΕ με αποτέλεσμα η Γενική Συνέλευση του ΣΦ Φυσικής να αναβληθεί και η σχολή να αδειάσει μετά το πανδαιμόνιο που επικράτησε . Ένας φοιτητής τραυματίστηκε σοβαρά από κρότου λάμψης καταλήγοντας στο νοσοκομείο και έγινε μια σύλληψη εικοσιτετράχρονου φοιτητή , μετά από άγριο ξύλο .

Στη συνέχεια , συγκροτήθηκαν μπλοκ φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών δυνάμεων όπου από το Χημείο ξεκίνησε πορεία εντός των Πανεπιστημίων περίπου 400 διαδηλωτών , και κατευθύνθηκε στην Πρυτανεία , στην οποία οι Αγωνιστικές Κινήσεις συμμετείχαν με δικό τους πανό , με συνθήματα υπεράσπισης του Ασύλου και κατά των νόμων Κεραμέως . Εκεί αφού φτάσαν τα ΜΑΤ , ξαναεπιτέθηκαν σε διαδηλωτές , με τουλάχιστον δύο ακόμα να καταλήγουν στο νοσοκομείο και μια ακόμα σύλληψη .

Τα πανό των Αγωνιστικών κινήσεων και της ΣΣΠ κινηθήκαν με μικρή πορεία προς το Πολυτεχνείο βγάζοντας ανακοινώσεις στο κυλικείο ,καταγγέλλοντας την εισβολή των ΜΑΤ στις σχολές και καταλήγοντας στη λέσχη του ΑΠΘ όπου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με συνθήματα και προκηρύξεις στους φοιτητές .

Το απόγευμα καλέστηκε αντανακλαστική διαδήλωση στην Καμάρα . Η πορεία με συνολικά περίπου 800 διαδηλωτές κινήθηκε στο κέντρο της πόλης , καταλήγοντας στο ΥΜΑΘ με το κλίμα από τον κόσμο της πόλης να είναι καλό . Από το πανό των Αγωνιστικών Κινήσεων ακούστηκαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας και της καταστολής , ενάντια στους νόμους Κεραμέως , τις διαγραφές , την ΕΒΕ , τα πειθαρχικά και την καταστολή , όπως και συνθήματα ενάντια στους ταξικούς φραγμούς και την επίθεση στα δικαιώματά μας και τον νέο νόμο πλαίσιο με καλό παλμό και αποφασιστικότητα να ανασυγκροτηθεί το μπλοκ μετά από επεισόδια που ξέσπασαν στο Υπουργείο .

Το καπιταλιστικό ιμπεριαλιστικό σύστημα , η πολιτική της εξάρτησης , των ταξικών φραγμών και της καταστολής , μας θέλει σκυφτούς και φοβισμένους , στον μαύρο μέλλον του ατομικού δρόμου που μας ετοιμάζουν ! Αμφισβητεί ιστορικές κατακτήσεις του φοιτητικού και ευρύτερου κινήματος , όπως το Άσυλο , το 8άωρο , το δικαίωμά μας να σπουδάζουμε ! Για αυτό και η καταστολή , η Πανεπιστημιακή αστυνομία και η τρομοκρατία έρχονται να χτυπήσουν τις αντιστάσεις μας ! Σε μια στιγμή μάλιστα , που για δύο βδομάδες μέσα στις γιορτές , δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν στρατοπεδεύσει γύρω από τη ΣΘΕ , προσπαθώντας να νομιμοποιήσουν τη παρουσία τους , να κάνουν άλλη μια επίδειξη πυγμής ! Και καθόλου τυχαία , η ΟΠΠΙ ανακοινώνεται πως θα είναι έτοιμη στις 17/5 μια μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές που τόσο θέλει το σύστημα να διαλύσει όπως και κάθε στοιχείο οργάνωσης και συγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων .

ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ !!!