Θεσσαλονίκη | Ανταπόκριση της πορείας για την επέτειο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

Με μαζικότητα, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή αντιφασιστική διαδήλωση-επέτειος από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Πάνε κιόλας 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Δολοφονία ενός ανθρώπου  που με τα τραγούδια του αντιστεκόταν σε αυτό το σάπιο καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα.

Η πορεία που διέσχισε το κέντρο της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε με περίπου 1000 διαδηλωτές στις 7μμ από την Καμάρα. Σε αυτήν συμμετείχαν συλλογικοί φορείς, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συλλογικότητες του αναρχικού/αυτόνομου χώρου, και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες. Η διαδήλωση ακολούθησε τη διαδρομή Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου και από εκεί κινήθηκε κυκλικά πίσω στην Εγνατία με κατάληξη την Καμάρα. Η αστυνομοκρατία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν έντονη σε όλη τη διάρκεια της πορείας, ενώ οι διμοιρίες των ΜΑΤ προπορεύονταν των διαδηλωτών σε μια προσπάθεια επίδειξης πυγμής της κρατικής τρομοκρατίας. Ωστόσο, η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία χωρίς προβλήματα. Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκρότησαν μπλοκ με μαζική συμμετοχή νεολαίας και με κεντρικό σύνθημα: «Ο Παύλος Φύσσας ζει. Το φασισμό τσακίζουν αγώνες λαϊκοί». Με μαχητικά συνθήματα και μοίρασμα προκηρύξεων στον κόσμο της πόλης, έστειλαν το μήνυμα πως ο Παύλος Φύσσας ζει μέσα στους σημερινούς αγώνες του λαού και πως μόνον η λαϊκή πάλη μπορεί να τσακίσει το φασισμό. 

Το σύστημα ακολουθώντας την πολιτική της φασιστικοποίησης, δολοφονεί αντιφασίστες τραγουδιστές, χτυπάει διαδηλώσεις, το άσυλο, πλατείες ακόμα και συναυλίες, μιάς και δεν έχει πολλές μέρες από την δολοφονική επίθεση που δεχτήκαν 5000 άνθρωποι στη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στο ΑΠΘ στα πλαίσια πολιτικού φεστιβάλ. Μία συναυλία που μετέτρεψε το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης που είδαμε για πρώτη φορά μέχρι και αύρα στη Θεσσαλονίκη.

Με την πολιτική της φασιστικοποίησης και τις δολοφονίες του προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον λαό και τη νεολαία.  Το σάπιο αυτό σύστημα ήταν που όπλισε το χέρι του Ρουπακιά.

Μοναδικός τρόπος απάντησης από τον λαό και τη νεολαία στην πολιτική της φασιστικοποίησης που βιώνουμε, είναι η δημιουργία κινήματος απέναντι στο σύστημα που δολοφονεί, που φέρνει τη φτώχεια, πολέμους και την εξαθλίωση, που γεννά και θρέφει το τέρας του φασισμού. Να αντισταθούμε στον καπιταλιστικό μονόδρομο που το σύστημα θέλει να επιβάλλει και να αντιτάξουμε τον αγώνα για τα δικαιώματά μας για μια καλύτερη ζωή.

- Πάλη ενάντια στην πολιτική του συστήματος που γεννά και θρέφει το φασισμό.

- Ενάντια στη φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, το χτύπημα εργασιακών - κοινωνικών - δημοκρατικών δικαιωμάτων.

- Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες.

- Ενάντια σε εθνικισμό-πόλεμο-ιμπεριαλισμό.