Θεσσαλονίκη | Απόφαση του Σ.Φ. Κτηνιατρικής για το χτύπημα στη δωρεάν σίτιση στη Λέσχη του Α.Π.Θ.!

Απόφαση του Σ.Φ. Κτηνιατρικής:

Μας κόβουν το δικαίωμα στη δωρεάν σίτιση! Να αγωνιστούμε!
Τις τελευταίες μέρες στη λέσχη του ΑΠΘ, το φαγητό τελειώνει στις 2 η ώρα και οι φοιτητές μένουν νηστικοί. Βλέπουμε πλέον καθαρά, τι σημαίνει η μείωση των μερίδων που είχε εξαγγελθεί. Δεν έχουμε αυταπάτες. Αυτοί που παραγγέλνουν τη διενέργια προκαταρκτικής εξέτασης σε βάρος φοιτητών για την κατάληψη που πραγματοποίησαν πολιτικά σχήματα στη λέσχη και τάχα κόπτονται για την σίτιση και την «ταλαιπωρία» των φοιτητών ,είναι οι ίδιοι που μας παίρνουν το φαΐ απ’ το πιάτο.
Τις προηγούμενες μέρες ο Πρύτανης του ΑΠΘ, συκοφαντώντας τις κινητοποιήσεις εργαζομένων της λέσχης και φοιτητών είχε κάνει λόγο για «καθεστώς ομηρίας» στο οποίο υποτίθεται μπαίνουν οι φοιτητές, επειδή δεν σιτίζονται λόγω στάσης εργασίας. Για το καθεστώς ομηρίας στο οποίο μπαίνουν οι χιλιάδες φοιτητές που στερούνται το δικαίωμα να φάνε ένα πιάτο φαγητό δωρεάν λόγω κριτηρίων, ούτε λόγος.
Προκειμένου να μας πιέσουν να κάνουμε τα χαρτιά μας για κάρτες σίτισης, χρησιμοποιούν το επιχείρημα ότι δεν γίνεται να εγκριθεί κονδύλι για τη σίτιση αν δεν βγει ο αριθμός των μερίδων με βάση τις κάρτες σίτισης. Μας εκβιάζουν με αυτό τον τρόπο να δεχτούμε την ύπαρξη κριτηρίων και να αποδεχτούμε ό,τι δεν θα τρώμε όλοι. Η αλήθεια είναι, όμως, ότι οι φοιτητές μπορούμε να επιβάλλουμε το δικαίωμά μας στη δωρεάν σίτιση αν κινητοποιηθούμε μαζικά, παρατεταμένα και με επίγνωση του στόχου μας. Άλλωστε το καθεστώς με τις κάρτες δεν είναι καινούριο για το ΑΠΘ, απλά κάθε φορά που πήγαινε να επιβληθεί, οι φοιτητές αντιδρούσαμε δεν αφήναμε να εφαρμοστεί. Η Λέσχη από το 2013 έχει παραχωρηθεί σε χέρια εργολάβων με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του φαγητού και την επιδείνωση των συνθηκών εργασίας για τους εργαζόμενους.
Η υπεράσπιση του δικαιώματος στη δωρεάν σίτιση είναι υπόθεση των φοιτητικών συλλόγων και μαζικών κινηματικών διαδικασιών. Το πρόβλημα δεν απαντάται με λύσεις απελπισίας, αυτόκλητων σωτήρων που δεν βλέπουν τα πραγματικά αίτια της επίθεσης που δεχόμαστε, ούτε με λογικές αυτοδιαχείρισης, που δεν στοχεύουν στην λύση του προβλήματος.
Στόχος της επίθεσης στην δωρεάν σίτιση είναι η επιβολή ταξικών φραγμών. Οι φοιτητές που δεν έχουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη να σπουδάσουν θα πεταχτούν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, αφού η δωρεάν σίτιση είναι βασική προϋπόθεση για να μπορεί κανείς να σπουδάζει! Οι φοιτητές να πάρουν ουσιαστικά την κατάσταση στα χέρια τους. Να κάνουν Γενικές Συνελεύσεις στις σχολές τους, να συζητήσουν και να πάρουν αποφάσεις αγώνα! Να γίνουν οργανωτές κινητοποιήσεων,μαζικών και ανυποχώρητων μέχρι τη διασφάλιση του καθολικού δικαιώματος μας στη σίτιση.
 ·ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΜΕΡΙΔΩΝ-ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
·ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
·ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
·ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ