Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση για τους 49 συλληφθέντες φοιτητές του ΑΠΘ (19/3)

Φοιτητικοί σύλλογοι και συλλογικότητες διαδήλωσαν την Τρίτη (19/3) στους δρόμους της Θεσσαλονίκης εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους 49 συλληφθέντες  της εισβολής των ΜΑΤ στη ΣΘΕ του ΑΠΘ το Σάββατο 16/3. Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 20:00 το βράδυ από την Καμάρα, αμέσως μετά το τέλος των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν ασφυκτική, με τις διμοιρίες των ΜΑΤ να κινούνται συνεχώς παράλληλα με την πορεία και στο πίσω μέρος της. Ανάλογη αστυνομοκρατία επικρατούσε στην μεσημεριανή φοιτητική πορεία της Πέμπτης 14/3. Στον απόηχο των κυβερνητικών fake news για το υποτιθέμενο πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ και των διώξεων που προετοιμάζουν οι δηλώσεις Μητσοτάκη για πειθαρχικές διαγραφές φοιτητών, είναι φανερό ότι το σύστημα θα επιστρατεύσει τη σκλήρυνση της καταστολής για να κάμψει τις φοιτητικές αντιστάσεις ενάντια στο νόμο Πιερρακάκη.

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις συγκρότησαν μπλοκ με συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία, υπέρ της αθώωσης των συλλφθέντων φοιτητών και με στόχο την ανατροπή του νόμου Πιερρακάκη και καλούν εκ νέου σε μαζική συμμετοχή φοιτητών στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 21/3, στις 12:00μ στην Καμάρα.