Θεσσαλονίκη | Κάλεσμα στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κτηνιατρικής τη Δευτέρα 30/5 στις 4 μ.μ. στο αμφιθέατρο Χριστοδούλου!

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση του Φ.Σ. Κτηνιατρικής την Δευτέρα 30/5 στις 4 μ.μ. (αμφιθέατρο Χριστοδούλου)! 

 

Όλοι έχουμε δει τις εικόνες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ. Αστυνομική παρουσία σχεδόν σε καθημερινή βάση, συμφοιτητές μας να ξυλοκοπούνται με άγριο τρόπο και με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους, δακρυγόνα να πέφτουν σε κλειστούς χώρους κ.ο.κ.. Οι εικόνες αυτές δεν αποτελούν εξαίρεση, δεν αποτελούν την κακιά στιγμή, δεν αποτελούν μια "απροσεξία". Είναι η πολιτική του συστήματος. Η κυβέρνηση αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική των ταξικών φραγμών και του πετάγματός μας από τις σπουδές, χρειάζεται τα γκλομπ της αστυνομίας για να καταστείλει τις αντιδράσεις μας. 

ΕΒΕ, όρια φοίτησης, ενιαία ψηφοδέλτια, εξαφάνιση κάθε πολιτικής έκφρασης από τους χώρους σπουδών. Αυτά είναι τα Πανεπιστήμια που θέλουν να διαμορφώσουν. Και όπου πάνε να σηκωθούν κεφάλια... οι μπάτσοι θα αναλαμβάνουν δράση.

Ο συμφοιτητής μας θα μπορούσε να έχει χτυπήσει πολύ πιο σοβαρά από την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας. Δεν χρειάζεται να δούμε κάτι παραπάνω για να καταλάβουμε τον πραγματικό ρόλο που θα εξυπηρετεί η ΟΠΠΙ στις σχολές μας. Δεν χρειάζεται να θρηνίσουμε θύματα για να πειστούμε ότι δεν είναι μια βιβλιοθήκη που διακυβεύεται αυτή τη στιγμή. Εμάς έχουν βάλει στο στόχαστρο. Τον φοιτητικό συνδικαλισμό, τις συνελεύσεις, τους αγώνες μας! 

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις καλούμε κάθε φοιτητή να συμμετέχει στη συνέλευση του συλλόγου μας, να μαζικοποιήσει το πολύτιμο αυτό όργανο που έχει στην κατοχή του. Να απαντήσουμε οργανωμένα και μαζικά. Μόνο έτσι μπορούμε να καταφέρουμε κάτι.

 

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!
  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!
  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 ΚΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΠΛΑΙΣΙΟ!