ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Άλλη μια δολοφονική επίθεση! Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! - Έξω η αστυνομία από τις σχολές! Όλοι στη διαδήλωση την Πέμπτη 26/5 7:00 Καμάρα

Την Τετάρτη 25/5, μια εβδομάδα μετά τη διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών, δυνάμεις της ασφάλειας είχαν στρατοπεδεύσει από το πρωί στο ΑΠΘ, με πρόσχημα τις εργασίες που γίνονται στον χώρο που βρίσκεται το πρώην στέκι του Βιολογικού. Όταν φοιτητές άρχισαν να συγκεντρώνονται στη ΣΘΕ, ΜΑΤ εισέβαλαν για ακόμη μια φορά στο ΑΠΘ!

Το τελευταίο διάστημα φαίνεται η κυβέρνηση να είναι αποφασισμένη να προωθήσει την πολιτική της στα Πανεπιστήμια, να νομιμοποιήσει στις συνειδήσεις μας την παρουσία της αστυνομίας μέσα στις σχολές. Ήδη οι εξαγγελίες της για εγκατάσταση της ΟΠΠΙ μια μέρα πριν τις φοιτητικές εκλογές έδειξαν τις διαθέσεις της, ενώ νέες εξαγγελίες έχουν γίνει για εγκατάσταση της ΟΠΠΙ αρχές Ιουνίου!

Η χθεσινή εισβολή των ΜΑΤ έρχεται σαν συνέχεια των απανωτών εισβολών της αστυνομίας στον χώρο του Πανεπιστημίου, και με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα μέσα στο κτήριο της ΣΘΕ στις 10/5, και ενώ φοιτητές έκαναν το μάθημά τους(!). Από τις εκκενώσεις πολιτικών στεκιών (βιολογικό, χημικό), το χτύπημα κινητοποιήσεων, τα «ντου» με πρόσχημα το ναρκεμπόριο που το ίδιο το κράτος έσπρωξε μέσα στους χώρους σπουδών, μέχρι και τα χημικά σε πάρτυ στη ΣΘΕ τον περασμένο Φεβρουάριο.

Έτσι και σήμερα , έχοντας αποκλείσει το Βιολογικό , και κατα τη διάρκεια διαδήλωσης φοιτητών , τα ΜΑΤ επιτέθηκαν , μια κρότου λάμψης χτύπησε στο κεφάλι φοιτητή , με αποτέλεσμα αιμόφερτος να νοσηλευτεί με σοβαρούς κινδύνους για την υγεία του ! Για άλλη μια φορά με τις σχολές ανοιχτές και τα μαθήματα να πραγματοποιούνται , είχαμε ένα κυνηγητό από ασφαλίτες και ΜΑΤ μέσα στις σχολές μας ,κρότου λάμψης και άγριο ξύλο ! Να μη τους περάσει !

Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση των φοιτητών και ευρύτερα του λάου. Η πολιτική της φτώχειας, της ακρίβειας, του χτυπήματος του δικαιώματος μας στην εκπαίδευση, είναι η ίδια πολιτική της δολοφονικής διαχείρισης της πανδημίας, είναι αυτή που γεννάει τους πολέμους τους, όπως αυτόν στην Ουκρανία. Γνωρίζουν καλά πως η νεολαία και ο λαός την απεχθάνονται. Δεν μπορούν να την «συνηθίσουν», για αυτό αντιδράνε και αντιστέκονται. Για τον λόγο αυτό προετοιμάζονται-εξοπλίζονται. Με τους κάθε λογής μπάτσους και σεκιουρητάδες, τους ελέγχους στις εισόδους, τα τουρνικέ, τα «panic button», την ΟΠΠΙ, κτλ.

Ο ρόλος της αστυνομίας στις σχολές είναι ένας! Να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης, να σιγουρέψει πως οι διατάξεις των νόμων θα εφαρμοστούν, πως η κατεύθυνση των ταξικών φραγμών και της εντατικοποίησης θα συνεχιστεί και θα οξυνθεί. Ο νόμος 4777 που φέρνει την αστυνομία στις σχολές, ανοίγει τον δρόμο για πειθαρχικά και διαγραφές, πετάει χιλιάδες μαθητές και φοιτητές εκτός τριτοβάθμιας με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και τα όρια φοίτησης (ν+ν/2), δείχνει τις προθέσεις του συστήματος και της κυβέρνησης για τα αποστειρωμένα πανεπιστήμια των λίγων και εκλεκτών.


Ως Αγωνιστικές Κινήσεις καταγγέλλουμε την εισβολή των μπάτσων στον χώρο που ζούμε και σπουδάζουμε. Καλούμε όλους τους συμφοιτητές μας να καταδικάσουμε με τους αγώνες μας την καταπάτηση του ασύλου. Να παλέψουμε ενάντια στην παιδεία των «λίγων και εκλεκτών», των ταξικών φραγμών και των αποκλεισμών. Της παιδείας που «απαιτούνται» τα ρόπαλα των ΜΑΤάδων για να μπορέσει να εφαρμοστεί!


  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡAΤΙΑ

  • ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΠΠΙ

  • ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777