ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | Κάλεσμα του Σ.Φ. Κτηνιατρικής στην φοιτητική διαδήλωση της Πέμπτης 22/9 στις 7 μ.μ. στην Καμάρα! (1)

Απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών Κτηνιατρικής Α.Π.Θ.

Η δολοφονική επίθεση της αστυνομίας το βράδυ της Παρασκευής 16/9 σε 5 χιλιάδες κόσμο όλων των ηλικιών που τραγουδούσε και απολάμβανε τη συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, αποτελεί το αποκορύφωμα της επίδειξης αστυνομικής ασυδοσίας. Παράλληλα, έγινε για πρώτη φορά χρήση αύρας στη Θεσσαλονίκη, στην πορεία που ακολούθησε την επίθεση αυτή.

Όλα αυτά τα γεγονότα επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά ότι η αστυνομία στα πανεπιστήμια δεν έρχεται να διασφαλίσει την ασφάλεια καταπολεμώντας την παραβατικότητα, αλλά ένα αποστειρωμένο πανεπιστήμιο για λίγους και εκλεκτούς, χωρίς ίχνος φοιτητικής διεκδίκησης και συνδικαλισμού. Κάθε αντίδραση θα οδηγεί, στην καλύτερη, σε σύλληψη.

Τα ΜΑΤ και οι Ο.Π.Π.Ι. στις σχολές μας έρχονται για να εξασφαλίσουν την εφαρμογή κάθε πτυχής των νόμων Κεραμέως (νόμος 4777 και νέος νόμος-πλαίσιο) και την προώθηση της επίθεσης σε κάθε δικαίωμα της νεολαίας σε σπουδές, δουλειά και ελευθερίες.

Μέσα στο κλίμα ακρίβειας, την αδυναμία των περισσότερων νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν σε ένα υποβασταζόμενο δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας, η μόνη απάντηση της κυβέρνησης είναι η καταστολή.

  • ΕΞΩ ΜΑΤ ΚΑΙ Ο.Π.Π.Ι. ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΕΡΑΜΕΩΣ
  • ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22/9 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ