ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Καταγγέλλουμε την δολοφονική επίθεση στο ΑΠΘ! ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ 6:30 ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ

Μάθημα κρατικής βίας και τρομοκρατίας είχαν την "τύχη" να παρακολουθήσουν οι φοιτητές της ΣΘΕ του ΑΠΘ. Μέρα μεσημέρι και με τις σχολές να λειτουργούν κανονικά η αστυνομία εισέβαλε στο χώρο του ασύλου μπροστά από τη ΣΘΕ και πέταξε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης μέσα στη σχολή!!!

ΜΑΤ και ασφαλήτες επιτέθηκαν σε φοιτητές που αντιδρούσαν στην παρουσία της αστυνομίας και υπερασπίζονταν το Άσυλο. Αποκορύφωμα είναι η σύλληψη ενός φοιτητή αφού τον σύρανε σε όλα τα σκαλάκια της σχολής.

Αυτή η δολοφονική επίθεση, με χημικά και κρότου λάμψης σε κλειστό χώρο, αποτελεί το αποκορύφωμα σε μια σειρά παραβιάσεις του Ασύλου το τελευταίο διάστημα. Το προηγούμενο διάστημα και με κλειστές σχολές, ώστε να αποφευχθούν οι αντιδράσεις, η αστυνομία σουλάτσαρε μπροστά από τη ΣΘΕ δήθεν περιφρουρώντας τις εργασίες στο Βιολογικό. Με αυτόν τον δειλό τρόπο μέσα στο Πάσχα προσπάθησε το σύστημα να διαμορφώσει μια κανονικότητα όπου τα ΜΑΤ θα είναι καθημερινή εικόνα μέσα στις σχολές.

Τα σημερινά γεγονότα αποτελούν αποκορύφωμα και ακραία πρόκληση για κάθε δημοκρατικό άνθρωπο

Αυτό είναι το πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν. Αποστειρωμένο και βουτηγμένο μέσα στη σάπια ιδεολογία του συστήματος. Ένα πανεπιστήμιο όπου ΑΝ καταφέρουμε να μπούμε θα είμαστε με σκυμμένο το κεφάλι ώστε να προλάβουμε να γίνουμε "άξιοι" πρίν απ τους άλλους ή πριν μας διαγράψουν. Αν πάλι κάνουμε να το σηκώσουμε θα μας το "ξανασκύβουν" τα ρόπαλα των ΜΑΤατζήδων.

Το πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας πάει χέρι χέρι με την τρομοκρατία και την καταστολή. Στρώνουν το έδαφος της κατάπνιξης των αντιδράσεων μας γιατί θέλουν να επιτεθούν ακόμα περισσότερο στα δικαιώματα μας σε σπουδές, δουλειά, ελευθερίες.

Δεν θα το ανεχτούμε!!!

Καλούμε κάθε δημοκρατικό άνθρωπο, κάθε φοιτητή και φοιτήτρια κάθε νέα και νέο να καταγγείλουμε την είσοδο της αστυνομίας στο ΑΠΘ, να μην υποταχθούμε στην κανονικότητα που μας επιβάλλουν, να μην συνηθίσουμε σε εικόνες που αναβιώνουν τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡAΤΙΑ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ