ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 18/09 18:00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΤΑ 9 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ

Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Η δολοφονία αυτή, αποτέλεσε μια από τις δράσεις την φασιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, η οποία στις πλάτες του συστήματος προχωρούσε σε μια σειρά δολοφονικές και τρομοκρατικές δράσεις. Ο φασισμός πάει χέρι-χέρι με το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξαθλίωσης που τον γεννά και τον θρέφει.

Σήμερα, 9 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου δεν έχουμε ξεμπερδέψει με τον φασισμό. Οι απελευθερώσεις καταδικασμένων στελεχών, το ρεπορτάζ ξεπλύματος των φασιστών για <<καλή διαγωγή>> αλλά και η δημιουργία φασιστικών σχημάτων (κόμμα Κασιδιάρη), το σύστημα της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης δεν ξεχνά ότι οι φασίστες είναι παιδιά του και την επόμενη μέρα θα τους χρειαστεί ξανά.

Το ιμπεριαλιστικό-καπιταλιστικό σύστημα συνεχίζει ακάθεκτο την ένταση της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, τρομοκρατεί τον λαό, καταστέλλει τις όποιες φωνές αντίστασης και διεκδίκησης. Τα σκηνικά στα πανεπιστήμια στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, με την ΟΠΠΙ και τα ΜΑΤ να σουλατσάρουν μέσα στο άσυλο, να χτυπούν κόσμο, να ψεκάζουν χημικά τους φοιτητές, δείχνουν τις διαθέσεις τους να κόψουν κάθε κεφάλι που σηκώνεται, κάθε φωνή που αντιδρά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα την δολοφονική επίθεση στο ΑΠΘ, στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπου η αστυνομία έπνιξε με χημικά 5000 ανθρώπους. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, σε ένα όργιο καταστολής από της δυνάμεις καταστολής με τον κόσμο να προσπαθεί να διαφύγει σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον.

Το σύστημα και η κυβέρνηση που το υπηρετεί, φαίνεται αποφασισμένο να προχωρήσει την επίθεση στα πανεπιστήμια με κάθε τρόπο. Είτε με την καταστολή της αστυνομίας και των ΜΑΤ, είτε επιστρατεύοντας κάθε είδους φασιστών για να κάνει για αυτό την ‘’βρώμικη’’ δουλειά. Από την γειτονία μέχρι και την σχολή, χτυπάνε την νεολαία για να σκύψει το κεφάλι μπροστά στο σάπιο μέλλον που της ετοιμάζουν. Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό, πρέπει να συνοδεύεται με τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που κλωσάει το αυγό του φιδιού. Η ημέρα δολοφονίας του Παύλου Φύσσα να γίνει η σπίθα που θα πυροδοτήσει τους αγώνες ενάντια στην φασιστικοποίηση, ενάντια στην καταπάτηση των δικαιωμάτων λαού και νεολαίας, ενάντια στην διάλυση της προοπτικής μας. Στους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες η απάντηση μας!

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ