ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ (ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ 17_8)

Με πολύ μεγάλη δυναμική και μαζικότητα, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή πορεία στο κέντρο της πόλης με συμμετοχή περισσότερων από 3.000 ατόμων . Η συγκεκριμένη διαδήλωση είχε καλεστεί ως απάντηση στην δολοφονική επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ την Παρασκευή 16/9 στην συναυλία του Θ.Παπακωνσταντίνου η οποία διεξαγόταν εντός του ασύλου . Η πορεία παρά την βροχή στο ξεκίνημά της, άρχισε από την Καμάρα και διέσχισε τους δρόμους της πόλης με δυνατό παλμό και συνθηματολογία ενάντια στην κρατική καταστολή και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Την διαδήλωση την ακολουθούσαν συνεχώς δυνάμεις της αστυνομίας.  Η διαδήλωση ολοκλήρωσε τη διαδρομή της στο άσυλο. Ένα μέρος των διαδηλωτών σταμάτησε στην είσοδο της Πρυτανείας και ένα άλλο συνέχισε εντός του ΑΠΘ, όπου η αστυνομία έκανε χρήση κρότου λάμψης.

 

 Σε αυτή μετείχαν Φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ με ενιαίο πανό, ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής με δικό του πανό, Οι Αγωνιστικές Κινήσεις, η ΣΣΠ, η νΚα, η Πόλη Ανάποδα, η Παρέμβαση, καθώς και μπλοκ του αναρχικού χώρου που βρέθηκε στην κεφαλή της διαδήλωσης.

 

Το μπλοκ των Αγωνιστικών Κινήσεων ως κομμάτι της διαδήλωσης έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κρατική τρομοκρατία. Είχε μεγάλη συμμετοχή από φοιτητές και αλληλέγγυους εργαζόμενους . Στην διαδήλωση δεν συμμετείχαν μόνο φοιτητές, αλλά πλατιά κόσμος της πόλης, αποδεικνύοντας ότι η υπεράσπιση του ασύλου είναι υπόθεση όλων.  

Ηχηρή ήταν η απουσία του ΚΚΕ από τη διαδήλωση και η έλλειψη δικού του καλέσματος.

 

Οι φοιτητές δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του Ασύλου και το πέταγμα των δυνάμεων καταστολής έξω από αυτό. Δεν ανεχόμαστε την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ που ξεκίνησε από πριν το καλοκαίρι! Αναγνωρίζουμε ότι η ΟΠΠΙ έρχεται να περιφρουρήσει την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως ( ν. 4777 και νέος νόμος-πλαίσιο) και τη διάλυση των δικαιωμάτων μας. Πρέπει να απαντήσουμε με συνελεύσεις-καταλήψεις-διαδηλώσεις. Μέσα από την οργανωμένη πάλη θα δώσουμε απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή! 

 

Έξω από τις σχολές μας η αστυνομία!

Κάτω οι νόμοι Κεραμέως!

Κάτω η κρατική τρομοκρατία!