ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ| Χιλιάδες στο δρόμο για τα 50χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη!

Χιλιάδες κόσμου διαδήλωσαν την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τα 50 χρόνια απο την εξέγερση του Νοέμβρη. 
Στη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο συμμετείχαν σύλλογοι αντιστασιακών, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις την αριστεράς και του α/α χωρου. Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι φώναξαν συνθήματα για τα ζητήματα που απο τότε μεχρι σήμερα είναι επίδεικα της πάλης του λαού.
Η φετινή επαίτειος χρωματίστηκε με τα χρώματα της Παλαιστίνης, με την σημαία της να ανεμίζει διπλα στις κόκκινες σε όλη τη διαδήλωση. Δεκαδες Παλαιστίνιοι που ζουν στη χωρα, εργάζονται, σπουδάζουν, πάνε σχολείο κατέβηκαν στη διαδήλωση συγκροτώντας δικά τους μπλοκ και φωνάζοντας να σταματήσει η σφαγή του λαού τους από το Ισραήλ και να φύγει απο την πατρίδα τους ο στρατός κατοχής.
Μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των φοιτητών και μαθητών των Αγωνιστικών Κινήσεων και της Μαθητικής Αντίστασης. Στο μπλοκ κυριάρχησαν συνθήματα για ΣΠΟΥΔΕΣ-ΔΟΥΛΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ, ενάντια στην εξάρτηση της χωρας από το ΝΑΤΟ και τους Αμερικάνους και υπέρ του Παλαιστινιακού λαού.
Η διαδήλωση κινήθηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Μπροστά στο αμερικάνικο προξενείο κάηκαν σε μια συμβολική κίνηση οι σημαίες του Ισραήλ και των ΗΠΑ.
Η αστυνομία είχε κλείσει με κλούβες την Εγνατία εμποδίζοντας την επιστροφή του κόσμου στο Πολυτεχνείο.
Η μαζικότητα και η μαχητικότητα της διαδήλωσης αποδεικνύει ότι όσο κι αν προσπαθεί το συστημα να ενσωματώσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου και να αλλοιώσει τον χαρκακτήρα της, ο λαός βλέπει αυτή την ημέρα ως μια δυνατότητα να εκφραστεί αγωνιστικά στο δρόμο.