Ιατρική ΕΚΠΑ: 18 ΜΑΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Μαθήματα και ημερίδες χειρουργικής δεν πραγματοποιούνται

Κυκλοφόρησε στο ίντερνετ ανακοίνωση για την πραγματοποίηση ημερίδας χειρουργικής που οργανώνεται από την ιατρική σχολή και την ΕΕΦΙΕ στις 18/5 μέρα των φοιτητικών εκλογών.

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την απόφαση για τη διοργάνωση σεμιναρίου – ημερίδας την μέρα των φοιτητικών εκλογών. Οι φοιτητικές εκλογές είναι μια διαδικασία αναπόσπαστο κομμάτι του φοιτητικού κινήματος. Μαθήματα πόσο μάλλον επιστημονικές ημερίδες δεν πραγματοποιούνται τη μέρα των φοιτητικών εκλογών για να μπορεί ο φοιτητόκοσμος να παρευρεθεί και να ψηφίσει.

Δεν είναι τυχαίο που και ίδια η ΕΕΦΙΕ, που είναι γνωστός ο εχθρικός της ρόλος προς το φοιτητικό κίνημα και τα δικαιώματα των φοιτητών κατάφερε να χωθεί και αυτή στο παιχνίδι.

Αυτή η επιστημονική ημερίδα κινείται στο πνεύμα της ολομέτωπης επίθεσης στο φοιτητικό κίνημα και τις διαδικασίες του. Σε μια φάση που το ίδιο το σύστημα έχει προαναγγείλει κρατική παρέμβαση στις φοιτητικές εκλογές με ενιαία ψηφοδέλτια. Όταν είναι ένα βήμα πριν από την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας και τα ΜΑΤ σουλατσάρουν στο ΑΠΘ.

Το σύστημα και οι μηχανισμοί του θέλουν τους φοιτητές πειθαρχημένους με το κεφάλι σκυφτό. Να μη γνωρίζουν την έννοια του δικαιώματος. Να είναι φοιτητές μόνο με υποχρεώσεις.

Η διεξαγωγή αυτής της ημερίδας χειρουργικής, πόσο μάλλον τη μέρα των φοιτητικών εκλογών είναι εχθρική προς τους φοιτητές και τα συμφέροντά τους.

 

Να μην πραγματοποιηθεί στον χώρο του ασύλου την ημέρα των εκλογών αυτή η μερίδα.

Να την καταγγείλει κάθε φοιτητής ιατρικής.

 

18 Μάη έχουν προκηρυχθεί πανελλαδικά φοιτητικές εκλογές. Διαδικασία συγκρότησης των φοιτητικών συλλόγων. Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν συστημικό καλοθελητή να τις αμαυρώσει.

18 Μάη στηρίζουμε ψηφίζουμε τη δύναμη της αντίστασης και της διεκδίκησης. Στηρίζουμε ψηφίζουμε αγωνιστικές κινήσεις.