Κάτω τα χέρια από την απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!

Άμεση απαλλαγή των συλληφθέντων και του συναγωνιστή μας Μ.Μ. από τις στημένες κατηγορίες!

Καταγγέλλουμε το όργιο καταστολής που οργανώθηκε από την κυβέρνηση και την εργοδοσία της «Μαλαματίνα» στις 31/8, με σκοπό τη διάλυση της απεργίας και του δίκαιου αγώνα των εργατών. Από τα ξημερώματα οι δυνάμεις καταστολής είχαν περικυκλώσει το χώρο του εργοστασίου περιμένοντας την «απαραίτητη» εντολή της εισαγγελέα, ώστε να κάνουν…τη δουλεία τους. Σε μια πρωτοφανή επιχείρηση κρατικής τρομοκρατίας που είχε πολλά χρόνια να εξαπολυθεί σε απεργιακό αγώνα στην πόλη, έπνιξαν τους απεργούς και τους αλληλέγγυους στα χημικά, τραυμάτισαν 5 από αυτούς και στρατοπέδευσαν στο προαύλιο του εργοστασίου, επιτρέποντας έτσι την είσοδο των απεργοσπαστών. Τραυμάτισαν και συνέλαβαν τον πρόεδρο του σωματείου και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπάλληλων Εμφιαλωμένων Ποτών, Γ. Φραγγίδη, και συνέλαβαν στο σωρό τον συναγωνιστή μας φοιτητή Μ. Μ. με την ανυπόστατη κατηγορία της «παράνομης βίας».

Η απεργία των εργατών στη Μαλαματίνα είναι δίκαιη και πρέπει να νικήσει! Εδώ και 6 εβδομάδες οι εργάτες του εργοστασίου βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις ενάντια στις 15 απολύσεις της νέας εργοδοσίας, καθώς και για τη διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις κάθε είδους δυνάμεις καταστολής που παρατάσσονταν απέναντί τους από τα χαράματα, με τους απεργοσπαστικούς μηχανισμούς της εργοδοσίας, με τους εργοδοτικούς και κρατικούς εκβιασμούς και τις απειλές όπως και με ολόκληρο το νομικό οπλοστάσιο και τον νόμο Χατζηδάκη.

Οι απολύσεις και τα αντεργατικά σχέδια της νέας διοίκησης δεν αποτελούν ακραίες εκφράσεις κάποιων «κακών εργοδοτών». Αποτελούν σχέδια συνολικά της αστικής τάξης και των κυβερνήσεων για το ξήλωμα όλων των δικαιωμάτων και των καταχτήσεων του εργατικού κινήματος. Σχέδια που θέλουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν 10 και 12 ώρες σερί, άλλοτε με σπαστά και ελαστικά ωράρια. Να δουλεύουν για όσο είναι επικερδείς για τα αφεντικά και μετά να πετιούνται στην ανεργία. Να δουλεύουν σε εξοντωτικούς ρυθμούς, χωρίς μέσα προστασίας ρισκάροντας την ίδια τους τη ζωή. Πόσοι είναι άλλωστε αυτοί που δολοφονούνται εν ώρα εργασίας επειδή τα μέσα ασφάλειας που απαιτούνται «κοστίζουν» μερικά ευρώ, που τα αφεντικά δεν μπορούν να διανοηθούν να δώσουν; Θέλουν εργαζόμενους πλήρως υποταγμένους στις απαιτήσεις τους, για αυτό και χτυπάνε κάθε δυνατότητα οργάνωσης και συνδικαλισμού.

Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές των αφεντικών της, της κεφαλαιοκρατικής αστικής τάξης, αναλαμβάνει να χτυπήσει κάθε απεργιακό-εργατικό αγώνα (ΚΑΒΑΛΑ OIL, COSCO, ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ). Επιστρατεύει τους μπάτσους, τους νόμους και τα δικαστήρια, τα ΜΜΕ ώστε να χτυπήσει και να συκοφαντήσει κάθε προσπάθεια αντίστασης του λαού και της νεολαίας. Από τα εργοστάσια και τους χώρους δουλειάς, τις πλατείες, τα πανεπιστήμια και τις πρόσφατες φοιτητικές διαδηλώσεις.

Όταν το «δίκιο» του συστήματος έρχεται σε σύγκρουση με το δίκιο των εργατών, των εργαζομένων, των φοιτητών, των μαθητών, των ανέργων, τότε ο δρόμος που έχουμε να ακολουθήσουμε είναι ένας. Είναι αυτός που μας δείχνουν οι απεργοί της Μαλαματίνας. Ο δρόμος του μαζικού αγώνα κόντρα στο μαύρο μέλλον που έχουν στήσει για εμάς, ο δρόμος της πάλης για σπουδές-δουλεία-ζωή-ελευθερίες.

- Η αλληλεγγύη δεν διώκεται, δεν καταδικάζεται! Όλοι στη διαδήλωση που καλεί το σωματείο την Τρίτη 6 Σεπτέμβρη στις 6:30μμ, στα γραφεία της ΠΟΕΕΠ (Φιλίππου 43)

- Άμεση απαλλαγή των συλληφθέντων και του συναγωνιστή μας Μ.Μ. από τις στημένες κατηγορίες!

- Φοιτητές-εργατιά μια φωνή και μια γροθιά!