Καταγγέλλουμε τη δολοφονική επίθεση στη συναυλία στο ΑΠΘ στις 16/9  και την πρώτη χρήση αύρας στη Θεσσαλονίκη!

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 7 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ!

Χτυπούν απεργούς εργάτες, χτυπούν φοιτητές που κινητοποιούνται ενάντια στην ΟΠΠΙ και στην παρουσία των ΜΑΤ μέσα στις σχολές, τώρα χτυπούν και τον κόσμο που πήγε στην συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου στα Πανεπιστήμια! Υπήρχαν μαζεμένοι 5.000 με 6.000  άνθρωποι που βγήκαν ένα βράδυ από το σπίτι τους να διασκεδάσουν… αλλά βρέθηκαν στο λάθος μέρος, στο αστυνομοκρατούμενο ΑΠΘ!!! Ήταν φοιτητές, εργαζόμενοι, μωρά-παιδιά, ηλικιωμένοι. Από τα δακρυγόνα που έριξαν τα ΜΑΤ μέσα στο πλήθος και την αναστάτωσή που προκλήθηκε, θα μπορούσαμε να θρηνούμε θύματα!

Μετά το χτύπημα στη συναυλία, ακολούθησε αυθόρμητη διαδήλωση στην Εγνατία, την οποία πήρε από πίσω η αστυνομία συνοδεία της αύρας που για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε απέναντι σε διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη! Είναι η ίδια αύρα που είχε στρατοπεδεύσει από το πριν το καλοκαίρι στο ΑΠΘ για να τρομοκρατήσει τους φοιτητές. Η αστυνομία προχώρησε και σε 2 συλλήψεις.

Την ίδια μέρα το απόγευμα η ΟΠΠΙ είχε τοποθετηθεί για τρίτη φορά στο ΑΠΘ με την συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων. Πάλι με δακρυγόνα χτυπήθηκε η φοιτητική συγκέντρωση που καλέστηκε ως απάντηση στο γεγονός και έγιναν δύο συλλήψεις! Όπως, άλλωστε, τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Θεωδορικάκος μέχρι να καταστεί δυνατή η πλήρης η εφαρμογή της ΟΠΠΙ και από την πλευρά των Πανεπιστημίων, θα συνοδεύονται από άλλες δυνάμεις της αστυνομίας.

Η κυβέρνηση δείχνει επιμονή και αποφασιστικότητα στην προώθηση της επίθεσης και στην εφαρμογή των νόμων που ψήφισε για λογαριασμό της ντόπιας και ξένης αστικής τάξης. Αναγνωρίζουμε ότι η ΟΠΠΙ έρχεται να περιφρουρίσει την εφαρμογή των νόμων Κεραμέως ( ν. 4777 και νέος νόμος-πλαίσιο) και τη διάλυση των δικαιωμάτων μας. Εμείς πρέπει να απαντήσουμε με ανυποχώρητους και μαζικούς αγώνες. Η υπεράσπιση του Ασύλου δεν είναι ζήτημα φοιτητών, είναι ζήτημα που τους αφορά όλους! Ο λαός της πόλης πρέπει να βγει στο δρόμο να διαδηλώσει.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει το μέτρο της ΟΠΠΙ πανελλαδικά ξεκινώντας από Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι φοιτητές δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την υπεράσπιση του Ασύλου και το πέταγμα των δυνάμεων καταστολής έξω από αυτό. Δεν ανεχόμαστε την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ στο ΑΠΘ που ξεκίνησε από πριν το καλοκαίρι και εναντιωνόμαστε στην εγκατάστση της ΟΠΠΙ! Δεν δεχόμαστε να μας πνίγουν στα χημικά κάθε φορά που αντιδρούμε, κινητοποιούμαστε, διαδηλώνομε. Οι φοιτητές πρέπει προχωρήσουμε σε ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. Μέσα από την οργανωμένη πάλη να δώσουμε απάντηση στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή!