Καταγγελία για την εισβολή της αστυνομίας στο ΑΠΘ τη Δευτέρα 3/6

Το πρωί της Δευτέρας 3/6,  η ΕΛ.ΑΣ εκκένωσε το πολιτικό στέκι Primavera που στεγαζόταν στον εγκαταλελειμμένο χώρο του πρωην κυλικείου της Θεολογικής του ΑΠΘ.

Η επιχείρηση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 6 το πρωί, ενώ επανεμφανίστηκε ακαριαία στην προσπάθεια επαναπροσέγγισης του χώρου το μεσημέρι. Στο ΑΠΘ για ακόμη μια φορά στρατοπέδευσαν κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις μέχρι αργά το απόγευμα, όπου και αποχώρησαν με το τέλος της "επιχείρησης" και το σφράγισμα του χώρου.

Αυτή η εκκένωση όμως δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, είναι δεκάδες οι εισβολές της αστυνομίας στα πανεπιστήμια όλης της χώρας τους τελευταίους μήνες, ιδιαίτερα την περίοδο του κινήματος ενάντια στια ιδιωτικά πανεπιστήμια.  Ούτε πιστεύουμε τα πέρι επαναλειτουργίας του για πάνω από 4 χρόνια εγκαταλελειμμένο κυλικείου. Η αιτία είναι αρκετά απλή. Θέλουν να αποτρέψουν οποιαδήποτε πολιτική ή πολτιστική δράση εντος του πανεπιστημιακού ασύλου. Θέλουν στείρα πανεπιστήμα και πειθήνιους φοιτητές που δεν υψώνουν τις φωνές τους ενάντια στην αντιλαική επίθεση και τους αντιεκπαιδευτικούς νόμους. Αυτός είναι και ο λόγος που τους τελευταίους μήνες σε οποιαδήποτε πολιτική ή πολτιστική, εκδήλωση και δράση που γίνεται εντός του ΑΠΘ υπάρχει είτε αστυνομική παρουσία κοντά ή σαμποτάρισμα αυτής από τις πρυτανικές αρχές.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες δεν τρομοκρατούμαστε και αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση του ασύλου, για δημόσια-δωρέαν παιδεία για όλους και όλες!

Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας / Κάτω τα χέρια από το άσυλο!

Κάτω ο νόμος Πιερρακάκη και όλοι οι αντεκπαιδευτικοί νόμοι!

Δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλους και όλες!